Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί ο Λαβρόφ: Απαράδεκτες οι κυρώσεις, θα υπάρξουν συνέπειες

Απειλεί ο Λαβρόφ: Απαράδεκτες οι κυρώσεις, θα υπάρξουν συνέπειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ίγκορ Σετσίν, Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Τζεν Ψάκη, Τζον Κέρι,

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία για το ζήτημα της Κριμαίας ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και απείλησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο κ Λαβρόφ επεσήμανε πως «Οι κάτοικοι (της Κριμαίας) έκαναν μια δημοκρατική εκλογή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την οποία η Ρωσία αποδέχεται και σέβεται», σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτες και δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Τις ίδιες θέσεις εξέφρασε νωρίτερα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι η δυτική προσπάθεια να εκφοβίσει τη Ρωσία με κυρώσεις θα πρέπει να θεωρηθεί ως επιθετική πράξη και προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα ανταποδώσει.

Από την πλευρά του ο Τζον Κέρι επανέλαβε τη θέση της Ουάσιγκτον ότι το δημοψήφισμα και η προσάρτηση της Κριμαίας είναι «παράνομη» και «απαράδεκτη», όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Εμείς δεν το αποδεχόμαστε και γι’ αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει κόστος και συνέπειες», είπε κ. η Ψάκι στην καθημερινή ενημέρωση και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε πρόσθετες κυρώσεις και εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας».

Rosneft: Η επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας θα επιδεινώσει την κατάσταση

Εν τω μεταξύ, την εκτίμηση ότι η επέκταση των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση διατύπωσε από το Τόκιο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rosneft, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση στην παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία.

«Η ιδέα της επέκτασης των κυρώσεων είναι κάτι που το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει την αντιπαράθεση», ανέφερε ο Ίγκορ Σετσίν, επί χρόνια σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

«Δεν βοηθάει στην επίλυση του προβλήματος και είναι αντιπαραγωγικό», σχολίασε στη διάρκεια συνάντησης επενδυτικού φόρουμ μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα