Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί ένας Ουκρανός στρατιώτης κι ένας Ρώσος ένστολος σύμφωνα με την αστυνομίας της Κριμαίας

Νεκροί ένας Ουκρανός στρατιώτης κι ένας Ρώσος ένστολος σύμφωνα με την αστυνομίας της Κριμαίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία, Συμφερόπολη,

Διαφορετική εκδοχή της αιματηρής κατάληψης της ουκρανικής βάσης στη Συμφερόπολη δίνει η αστυνομία της Κριμαίας.

Ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας υπάρχουν ένας νεκρός και δύο τραυματίες Ουκρανοί ένστολοι, η Κριμαϊκή αστυνομία ανακοίνωσε έναν νεκρό Ουκρανό στρατιώτη κι ένα νεκρό από την πλευρά των φιλορωσικών “δυνάμεων αυτοάμυνας”, των μασκοφόρων στρατιωτών χωρίς διακριτικά που θεωρούνται Ρώσοι κομάντος σε ειδική αποστολή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ο σπουδαστής της σχολής ναυτικών δοκίμων, ο Σ. Κακούριν, σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια επίθεσης εναντίον της μονάδας του στη Συμφερόπολη. Ο πλοίαρχος Β. Φεντούν τραυματίστηκε στον λαιμό και το χέρι και ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και το πόδι από χτυπήματα με γκλομπ.

«Οι δράστες φορούσαν στολές Ρώσων στρατιωτών και έφεραν αυτόματα όπλα και ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κριμαίας δήλωσε από την πλευρά της ότι «από την έρευνα στο σημείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα πυρά, που είχαν στόχο τόσο τους Ουκρανούς στρατιώτες όσο και τα μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας προήλθαν από το ίδιο σημείο», δηλαδή μιλάει ξεκάθαρα για προβοκάτσια από πυρά τρίτου, προφανώς ελεύθερου σκοπευτή, που ήθελε να σκοτώσει και από τις δύο πλευρές για να προκληθεί μάχη.

Ο Ουκρανός στρατιώτης που σκοτώθηκε φρουρούσε τη βάση στην οποία βρίσκονται οι φωτογραφικές υπηρεσίες του στρατιωτικού κέντρου τοπογραφίας και ναυτιλίας, διευκρίνισε ο Βλάντισλαβ Σελέζνεφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Κατασχέθηκαν τα όπλα και τα έγγραφα όλων των στρατιωτικών που βρίσκονταν στη βάση. «Τους είπαν ότι συνελήφθησαν», συνέχισε ο Σελέζνεφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της αστυνομίας της Κριμαίας η ενέργεια αυτή ενδέχεται να είναι «μια προσχεδιασμένη πρόκληση για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας για την εισδοχή της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία».

Δείτε βίντεο από το ασθενοφόρο που μπήκε στη βάση που συνέβη το θερμό επεισόδιο:

Σχετικά άρθρα