Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Τυνησία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στην Τυνησία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ξενοδοχεία, Τζιχαντιστές, Τουρίστες, Τυνησία,

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό που προκάλεσε ένοπλος τζιχαντιστής σε παραλία ξενοδοχείου, στην πόλη Σούσε ή Σούσα της Τυνησίας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο αδελφός μας, ο στρατιώτης του Χαλιφάτου Αμπού Γεχία Αλ Καϊρούνι, πέτυχε τον στόχο του στο ξενοδοχείο παρά τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε το Ισλαμικό Κράτος.

Η τζιχαντιστική οργάνωση πρόσθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «πορνείο» και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 «άπιστοι».

Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ την Παρασκευή με αυτόματο όπλο το οποίο είχε κρύψει μέσα σε ομπρέλα θαλάσσης σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους και σκότωσε 39 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε Βρετανούς τουρίστες και μία Ιρλανδή τουρίστρια.

jihadistis

Η επίθεση, η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, έπληξε μια χώρα που βλέπει να αναδύεται η απειλή των τζιχαντιστών μετά την επανάσταση του 2011.

Σημειώθηκε τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη έφοδο στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας (22 νεκροί, ανάμεσά τους 21 τουρίστες), η οποία είχε ήδη καταφέρει πλήγμα στον ζωτικής σημασίας τομέα του τουρισμού.

Σχετικά άρθρα