Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές σφαγίασαν τουρίστες σε παραλία ξενοδοχείου στην Τυνησία (φωτογραφίες)

Τζιχαντιστές σφαγίασαν τουρίστες σε παραλία ξενοδοχείου στην Τυνησία (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ξενοδοχεία, Τζιχαντιστές, Τουρίστες, Τρομοκρατία, Τυνησία,

Σοκάρουν οι εικόνες των 27 (μέχρι στιγμής) δολοφονημένων τουριστών από τζιχαντιστές στην Τυνησία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από διεθνή Μέσα και ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές στο Twitter, δύο τζιχαντιστές εφόρμησαν οπλισμένοι με καλάσνικοφ στην παραλία του ξενοδοχείου Imperial Marhaba στην πόλη τουριστικό θέρετρο Σούσε, 140 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τύνιδας.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους ανθρώπους που έκαναν αμέριμνοι ηλιοθεραπεία στις ξαπλώστρες απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας επισήμανε πως ένας από τους δύο δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Όσο για τον δεύτερο οι τοπικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Στο διαδίκτυο αναρτήθηκε η φωτογραφία του ενός νεκρού τζιχαντιστή, έξω από το ξενοδοχείο, πεσμένου στη μέση του δρόμου με ένα καλάσνικοφ δίπλα του.

tunis

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών έξω από το ξενοδοχείο.

Σημειώνεται πως η Τυνησία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας από τον Μάρτιο έπειτα από την αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος στο μουσείο Μπαρντό στην πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν αναφορές για δύο επιθέσεις σε δύο διαφορετικά ξενοδοχεία, ενώ για την πρώτη τρομοκρατική επίθεση οι νεκροί υπολογίζονται στους 27 και οι τραυματίες στους έξι, αριθμός που επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.

Λογαριασμοί που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος στο Twitter πανηγυρίζουν για την επίθεση, ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει αναλάβει επισήμως την ευθύνη.

paralia_tunis

Σχετικά άρθρα