Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βασίλισσα της Αγγλίας κάλεσε την Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση

Η βασίλισσα της Αγγλίας κάλεσε την Ευρώπη να αποφύγει τη διάσπαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγγλία, Άνγκελα Μέρκελ, Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, Βερολίνο, Βρετανία, Γερμανία, Γιοάχιμ Γκάουκ, Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντέιβιντ Κάμερον,

Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ κατά την ολιγοήμερη επίσκεψή της στη Γερμανία, κάλεσε την Ευρώπη να φροντίσει να αποφύγει τη διάσπαση.

Σε δείπνο που είχε την Τετάρτη στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται τη Μεγάλη Βρετανία».

Την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, η βασίλισσα είπε πως η ίδια και ο κ. Γκάουκ, είχαν δεί την Ευρώπη στα καλύτερα και στα χειρότερά της, καταλήγοντας στο οτι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα του μεταπολεμικού κόσμου».

Παράλληλα τόνισε πως «Ξέρουμε ότι η διάσπαση στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη και ότι χρειάζεται να φροντίσουμε να την αποφύγουμε και στα δυτικά και στα ανατολικά της ηπείρου μας. Αυτό αποτελεί μια κοινή προσπάθεια».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ όπως και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ήταν παρόν στο δείπνο στην επίσημη κατοικία του , το Schloss Bellevue.

Ο Γκάουκ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Γερμανία θα υποστηρίξει τον διάλογο της Βρετανίας για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ «διότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τμήμα της Ευρώπης».

Σχετικά άρθρα