Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτρεχε με 103 χλμ/ώρα, αλλά έφαγε πρόστιμο 54.024 ευρώ!

Έτρεχε με 103 χλμ/ώρα, αλλά έφαγε πρόστιμο 54.024 ευρώ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρόστιμα, Τροχαία (Αστυνομία), Φινλανδία,

Και όμως συμβαίνει στην Φινλανδία. Τα πρόστιμα της τροχαίας δεν είναι σταθερά, αλλά εξαρτώνται από το ετήσιο εισόδημα των παραβατών.

Έτσι ένας οδηγός στην Φινλανδία έλαβε ένα απίστευτα υπερβολικό πρόστιμο για όχι και τόσο… υπερβολική ταχύτητα!

Ο εκατομμυριούχος Reima Kuisla ζει και οδηγεί στην Φινλανδία. Στα τέλη Φεβρουαρίου το ραντάρ της αστυνομίας τον εντόπισε να οδηγεί με 103 km/h σε κατοικημένη περιοχή με όριο τα 80 km/h. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά από μερικές μέρες παρέλαβε το σχετικό πρόστιμο αλλά δεν μιλάμε ούτε για 100, μήτε για 200, αλλά για 54.024 ευρώ!

finland-speed-limit-2

Ο λόγος είναι πως στην Φινλανδία το πρόστιμο είναι ανάλογο με το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει ένα φυσικό πρόσωπο και από την στιγμή που ο Kuisla δήλωσε 6,5 εκατομμύρια ευρώ έλαβε την σχετική λυπητερή. Ο ίδιος πόσταρε στο Facebook πως «στην Φινλανδία είναι αδύνατο να ζουν ορισμένοι τύποι ανθρώπων με υψηλά εισοδήματα και πως σκέφτεται να εγκαταλείψει την χώρα».

Αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο περιστατικό που έχει καταγραφεί στην Φινλανδία καθώς ένας ιθύνων της Nokia με μία Harley Davidson είχε πληρώσει το 2002 πρόστιμο 116.000 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα 75 km/h.

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

Σχετικά άρθρα