Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επανάσταση Σιιτών στη νότια Σαουδική Αραβία – Ο στρατός της Υεμένης κατέλαβε πόλη

Επανάσταση Σιιτών στη νότια Σαουδική Αραβία – Ο στρατός της Υεμένης κατέλαβε πόλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισμαηλίτες, Νατζράν, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Σουνίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Την είδηση μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. Στη Σαουδική Αραβία έγινε επανάσταση Σιιτών του νότου ενάντια στη βασιλική οικογένεια.

Όπως διαβάζουμε στο Tasnim, το πρώτο πολιτικό και ένοπλο κίνημα ενάντια στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας εκδηλώθηκε στη στρατηγική πόλη Νατζράν (Najran), κοντά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη.

Μια ομάδα πολιτικών ακτιβιστών από διάφορες φυλές της Νατζράν, στη νότια Σαουδική Αραβία, εγκατέστησαν πολιτικό και ένοπλο κίνημα που αποκαλείται “Ελεύθεροι Άνθρωποι της Νατζράν”, ενάντια στη βασιλική οικογένεια της χώρας.

Ο Αμπού Μπακρ Αμπού Αχμέντ Αλ Σαλάμι (Abu Bakr Abu Ahmed al-Salami), πολιτικός ακτιβιστής, δήλωσε ότι στο κίνημα συμμετέχουν όλες οι φυλές της επαρχίας της Νατζράν.

“Νεολαίοι και πολιτικοί ακτιβιστές στη Νατζράν καλούν σε επαναστατικές επιτροπές και τα αδέλφια τους και τα ξαδέλφια τους στη γειτονική Υεμένη να παράσχουν στρατιωτική εκπαίδευση στους νεολαίους του κινήματος”, είπε.

Η επαρχία Νατζράν ενσωματώθηκε στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας το 1934. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν καταπίεση και απειλές εξαιτίας της ταυτότητάς τους και διακρίσεις. Ο πληθυσμός της Νατζράν δεν είναι Σουνίτες, όπως η βασιλική οικογένεια, αλλά Σιίτες Ισμαηλίτες και για αυτό αισθάνονται πιο κοντά στους Υεμενίτες, που είναι Σιίτες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα πληροφορούμαστε μέσω Twitter από ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές, εκατοντάδες Σιίτες αντάρτες Χούτι από την Υεμένη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εξεγερθέντων και εισέβαλαν στη Σαουδική Αραβία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Σιίτες Χούτι και Σιίτες Σαουδάραβες έχουν επιτεθεί σε στρατόπεδα της Σαουδικής Αραβίας στη Νατζράν, ενώ οι ίδιες αναφορές λένε ότι οι Σαουδάραβες υφίστανται μεγάλες ήττες. Επίσης μεταδίδεται ότι εκτός από τους αντάρτες Χούτι έχουν εισβάλει στη Σαουδική Αραβία και στρατεύματα της Υεμένης που είναι σύμμαχοι με τους Χούτι.

Σχετικά άρθρα