Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος τζιχαντιστής ομολόγησε τις βρομοδουλειές του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος

Τούρκος τζιχαντιστής ομολόγησε τις βρομοδουλειές του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ερωτική Σκλάβα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χουσεΐν Μουσταφά Περί,

Τούρκος τζιχαντιστής μέλος στο Ισλαμικό Κράτος, ο οποίος πρόσφατα αιχμαλωτίστηκε από τους Κούρδους, ομολόγησε και επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας διατηρεί στενές σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Χουσεΐν Μουσταφά Περί (Huseyin Mustafa Peri), Τούρκος, που συνελήφθη από τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ στη Συρία νωρίτερα τον Ιούνιο, δήλωσε ότι η Άγκυρα και το Ισλαμικό Κράτος έχουν στενές οικονομικές σχέσεις.

“Είναι βέβαιο ότι υπάρχει εμπόριο μεταξύ τους. Μπορεί να είναι ένα είδος συμφωνίας σε καύσιμα ή σε πετρέλαιο ή ακόμα και σε παροχή νερού”, είπε ο Περί σε συνέντευξή του που ανάρτησε η ιστοσελίδα Al Monitor. Ο ίδιος επίσης είπε ότι “τουρκικά προϊόντα βρίσκονται παντού στα καταστήματα στην επικράτεια που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο 25χρονος τζιχαντιστής αναφέρθηκε και στην κατάληψη του τουρκικού προξενείου στη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014, λέγοντας ότι οι 49 Τούρκοι όμηροι που πιάστηκαν εκεί ανταλλάχτηκαν με τζιχαντιστές που κρατούσε η Τουρκία. Βεβαίως αυτό είναι γνωστό.

Στις 7 Νοεμβρίου 2014 γράφαμε σχετικά: Τζιχαντιστής αποκαλύπτει τη μυστική συμφωνία με την Τουρκία

Ο Περί ακόμα αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει μαζική παρουσία στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο ίδιος είπε ότι παντού στην Τουρκία λειτουργούν σχολεία και κοινότητες που προωθούν το δόγμα των τζιχαντιστών. Το Ικόνιο και η Γκαζιαντέπ είναι πραγματικές σφηκοφωλιές τζιχαντιστών.

Τα ίδια ιεροδιδασκαλεία και οργανώσεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούνται και για στήριξη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ο Περί.

Περιγράφοντας πώς πέρασε από την Τουρκία στη Συρία, είπε ότι οι τζιχαντιστές εύκολα τον μετέφεραν και υπογράμμισε ότι καμία τουρκική ασφάλεια δεν τους εμπόδισε στο ταξίδι. Μαζί του πέρασαν στη Συρία και 3 ή 4 Ινδονήσιοι και 3 Ουιγούροι (Τούρκοι της Κίνας).

“Πήρα την απόφαση να έλθω στη Συρία στα τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Νοεμβρίου ήμουν εδώ”, δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι “το πέρασμα των συνόρων ήταν εύκολο”.

Στη συνέχεια εντάχθηκε σε τουρκική μονάδα που μάχεται για το Ισλαμικό Κράτος, αφού πρώτα πέρασε από “πλύση εγκεφάλου” σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών.

Ο μέσος όρος ηλικίας των Τούρκων που πολεμούσαν μαζί του είναι 20 – 22 ετών. “Είναι όλοι νέοι, πολύ νέοι” παρατήρησε, λέγοντας ακόμα ότι η τουρκική μονάδα στην οποία εντάχθηκε διοικείται από δύο αδέλφια με τα πολεμικά ψευδώνυμα Αμού Οσάμα Αλ Κούρντι και Αμπντουσαλάμ, που σημαίνει ότι είναι κουρδικής καταγωγής.

Πράγματι, υπάρχουν πολλοί Κούρδοι φανατικοί ισλαμιστές που είναι σύμμαχοι με τον Ερντογάν και μάχονται τους Κούρδους δημοκρατικούς και αριστερούς που αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία.

Ο Περί επίσης αναφέρθηκε και στις εξευτελιστικές συνθήκες που ζουν οι γυναίκες στο Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές βλέπουν τις γυναίκες είτε ως παλλακίδες, είτε ως υπηρέτριες.

Οι γυναίκες που χαρακτηρίζονται από τους τζιχαντιστές ως μη μουσουλμάνες, δηλαδή Σιίτισες, Αλεβίτισσες και Γιαζίντι, καταλήγουν ερωτικές σκλάβες.

Τις ερωτικές σκλάβες τις κρατάνε σε ένα σπίτι. Υπάρχει συγκεκριμένη τιμή για αυτές. Όταν κάποιος επιθυμεί να έχει κάποια γυναίκα, πάει σε αυτό το σπίτι και την αγοράζει αλλά όχι για να την παντρευτεί. Την κρατά αιχμάλωτη, ως υπηρέτρια και παλλακίδα.

Οι περιουσίες των ανθρώπων που φεύγουν από τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος θεωρούνται λάφυρα πολέμου.

Τα λάφυρα μοιράζονται σε πέντε μερίδια. Ένα μερίδιο πηγαίνει στο Ισλαμικό Κράτος (στην οργάνωση) και τα άλλα τέσσερα μοιράζονται μεταξύ των τζιχαντιστών. Ωστόσο, είναι στο χέρι του εμίρη (οπλαρχηγού) κάθε ομάδας τζιχαντιστών να δώσει όλα τα λάφυρα στο Ισλαμικό Κράτος εάν το επιθυμεί.

Ο Περί επίσης ευχαρίστησε τους Κούρδους που του συμπεριφέρθηκαν ανθρώπινα. “Δεν με βασάνισαν από την ώρα που με έπιασαν αιχμάλωτο. Για εμένα αυτό ήταν έκπληξη. Δεν το φανταζόμουν. Με μετέφεραν κατευθείαν στο νοσοκομείο και φρόντισαν την πληγή μου”.

Σχετικά άρθρα