Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγριες μάχες στο Χαλέπι – Η Αλ Κάιντα επιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος

Άγριες μάχες στο Χαλέπι – Η Αλ Κάιντα επιτέθηκε στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Όπως ενημερωνόμαστε από ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές μέσω Twitter, άγριες μάχες έχουν ξεσπάσει στην επαρχία του Χαλεπιού στη Συρία μεταξύ τζιχαντιστών.

Συγκεκριμένα, ο βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ανάρτησε φωτογραφίες (αυτές που δημοσιεύουμε) στις οποίες -όπως ισχυρίζεται η Αλ Νούσρα- τζιχαντιστές της πολεμάνε ενάντια στους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι μάχες μαίνονται στην πόλη Κεφεργκάν (Keferghan ή Kafr Ghan) κοντά στο Χαλέπι.

al_nusra2

Το Χαλέπι (Aleppo) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και βρίσκεται βορειοδυτικά. Το 2004 είχε πληθυσμό 2.132.100 κατοίκους. Το ελληνικό όνομα της πόλης είναι Βέροια της Συρίας.

Το Χαλέπι είναι μια πόλη που όλοι κατέχουν από ένα κομμάτι της. Κάποιες συνοικίες ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, κάποιες άλλες η Αλ Νούσρα, υπάρχουν περιοχές που παραμένουν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Τις τελευταίες ημέρες οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας με τη σύμμαχό τους Χεζμπολάχ του Λιβάνου κερδίζουν εδάφη στα βορειοδυτικά της χώρας, πολεμώντας τόσο την Αλ Νούσρα όσο και το Ισλαμικό Κράτος. Μέσα στον γενικότερο χαμό που επικρατεί στην περιοχή, όπου όλοι μάχονται εναντίον όλων, ξέσπασαν και οι μάχες μεταξύ τζιχαντιστών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος συγκρούεται με την Αλ Νούσρα. Η Αλ Νούσρα παραμένει Αλ Κάιντα, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει διασπαστεί από την Αλ Κάιντα εδώ και πολύ καιρό και χαράζει δική του πορεία. Οι δύο οργανώσεις είναι ανταγωνιστικές, αφού και οι δύο επιθυμούν να αναδειχτούν σε ηγέτιδες δυνάμεις του παγκόσμιου τζιχαντιστικού κινήματος.

Σχετικά άρθρα