Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία

Ομπάμα: Είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε σαφές ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα, καθώς οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβίασαν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειές της», ανέφερε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κρίση μπορεί ακόμη να επιλυθεί διπλωματικά, αλλά ο ρωσικός στρατός θα πρέπει πρώτα να σταματήσει την «εισβολή» του στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, με καταμετρημένο τουλάχιστον το ήμισυ των ψήφων στην Κριμαία, ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, Μιχαήλ Μαλίσεφ, ανακοίνωσε ότι πάνω από το 95% τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσημη συμμετοχή έφτασε το 82,17% επί του συνολικού αριθμού των πολιτών της Κριμαίας.

Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στον κ. Πούτιν το επίσημο αίτημα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ από τη πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί το δημοψήφισμα στην Κριμαία «παράνομο και παράτυπο» και «δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματά του», όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σχετικά άρθρα