Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο μακελειό από το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη – 31 νεκροί δεκάδες τραυματίες

Νέο μακελειό από το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη – 31 νεκροί δεκάδες τραυματίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζαμί, Τζιχαντιστές, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και δεκάδες τραυματίστηκαν σε πέντε βομβιστικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος σε σιιτικά τζαμιά και κτίρια στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Οι βομβιστικές επιθέσεις ταρακούνησαν την πρωτεύουσα της Υεμένης, ενώ την ίδια ώρα η Σαουδική Αραβία εξαπέλυε αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις και στρατόπεδα των Σιιτών ανταρτών Χούτι σε όλη την Υεμένη.

Αξιωματικός ασφαλείας δήλωσε ότι δεκάδες είναι τραυματίες από τις επιθέσεις στα τζαμιά Χασχούς, Κίμπσι και Αλ Κουμπάχ Αλ Κάντρα, αλλά και στα γραφεία του πολιτικού βραχίονα του κινήματος των Χούτι.

yemen2

“Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που νόμιζα ότι προκλήθηκε από αεροπορική επιδρομή”, δήλωσε ένας ηλικιωμένος άνδρας με το όνομα Αλί που μόλις είχε φύγει από ένα τζαμί που δέχτηκε επίθεση.

“Γύρισα πίσω και βρήκα αυτοκίνητα να καίγονται, ανθρώπους να ουρλιάζουν, παντού πεσμένοι ήταν τραυματίες και νεκροί”.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη μέσω διαδικτύου.

“Οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους στη Υεμένη, σε ένα κύμα εκδικητικών πολεμικών επιχειρήσεων των μουσουλμάνων ενάντια στους αποστάτες Χούτι, ανατίναξαν τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά στα κέντρα της αποστασίας των Χούτι”, ανέφερε η ανακοίνωση των τζιχαντιστών.

Η επίθεση είναι η πιο σοβαρή στην Υεμένη από τις 20 Μαρτίου, όταν βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν τουλάχιστον 137 πιστούς και τραυμάτισαν εκατοντάδες σε δύο επιθέσεις σε σιιτικά τζαμιά στην πρωτεύουσα Σαναά κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής. Και σε αυτές τις επιθέσεις την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης, που ελέγχεται από τους Χούτι, κατηγόρησε με τη σειρά του το Ισλαμικό Κράτος για τις επιθέσεις, ενώ στο Twitter τζιχαντιστές αναρτούσαν μηνύματα συγχαρητηρίων μεταξύ τους για το νέο μακελειό.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αναρτήθηκαν στο Twitter από κατοίκους της πρωτεύουσας Σαναά και τραβήχτηκαν τα λεπτά που ακολούθησαν τις νέες δολοφονικές επιθέσεις.

Σχετικά άρθρα