Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία πουλά όπλα στον Λίβανο για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η Ρωσία πουλά όπλα στον Λίβανο για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Ρωσία, Τζιχαντιστές,

Η Βηρυτός χρειάζεται επειγόντως τα ρωσικά όπλα που αγόρασε το περασμένο έτος και ακόμα δεν της έχουν παραδοθεί από τη Μόσχα.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης του Λιβάνου στη Ρωσία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, τα ρωσικά όπλα είναι “πολύ αποτελεσματικά και τα χρειαζόμαστε άμεσα” ώστε να αντιμετωπιστεί η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) που έχουν δημιουργήσει βάσεις στα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου.

“Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε τα ρωσικά όπλα και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε σε θέση να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας στη Μέση Ανατολή”, είπε ο πρέσβης.

Το 2014 υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού του Λιβάνου επισκέφτηκαν τη Μόσχα και έκλεισαν συμφωνία να αγοράσει ο Λίβανος τα ρωσικά αντιαρματικά Kornet, πυροβολικό και πολλούς άλλους τύπους όπλων.

Ο Λίβανος μέχρι στιγμής στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έχει παραλάβει οπλισμό από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο ο Λίβανος παρέλαβε τα πρώτα γαλλικά όπλα, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που είναι τεθωρακισμένα οχήματα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενο πολυβόλα και αντιαρματικοί πύραυλοι Milan.

Τα όπλα αυτά αγοράστηκαν από έναν ειδικό λογαριασμό ύψους 3 δισ. ευρώ που έχει διαθέσει η Σαουδική Αραβία στον Λίβανο για να εξοπλιστεί. Η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε στον Λίβανο ακόμα 1 δισ. ευρώ για αγορά όπλων.

Στις αρχές Ιουνίου ο Λίβανος παρέλαβε και άγνωστο αριθμό αντιαρματικών πυραύλων BGM-71 TOW από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα