Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά αρχαία σε πλούσιους Ευρωπαίους και Αμερικανούς

Το Ισλαμικό Κράτος πουλά αρχαία σε πλούσιους Ευρωπαίους και Αμερικανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιοκαπηλία, Αρχαιολογία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οργιάζει το λαθρεμπόριο αρχαιοτήτων και η αρχαιοκαπηλία στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ πουλώντας αρχαία αγάλματα, μωσαϊκά και άλλα ευρήματα σε πλούσιους δυτικούς μέσω από πολύπλοκα δίκτυα λαθρεμπόρων.

Οι αρχαιότητες προέρχονται από Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που έχουν λεηλατηθεί από τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ. Ορισμένες αρχαιότητες, που χρονολογούνται μέχρι και τα 10.000 χρόνια, πωλούνται περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ το κομμάτι.

Τα πιο ακριβά κομμάτια στέλνονται μέσω κυκλωμάτων σε Ευρώπη και Αμερική. Τα πιο ευτελή, αρχαία και αυτά, πωλούνται κανονικά σε τουριστικά μαγαζιά στην Τουρκία και στον Λίβανο.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά εγκλήματα που έχει συμβεί τους τελευταίους αιώνες με πολλούς συνενόχους, ακόμα και μεταξύ των “συμμάχων” ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα