Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομαδικές εκτελέσεις αντιφρονούντων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη

Ομαδικές εκτελέσεις αντιφρονούντων από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε ομαδική εκτέλεση πρώην Ιρακινών στρατιωτών στη Μοσούλη, σύμφωνα με ανώνυμες στρατιωτικές πηγές του κουρδικού δικτύου Rudaw.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα πτώματα των 27 πρώην Ιρακινών στρατιωτών στάλθηκαν στη συνέχεια σε νεκροτομείο της Μοσούλης.

“Το Ισλαμικό Κράτος απαίτησε από τους στρατιώτες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών”, ανέφερε μια πηγή στο Rudaw, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι εκτελέστηκαν επειδή αρνήθηκαν.

Οι στρατιώτες αυτοί ήταν κάτοικοι της Μοσούλης.

Μια παρόμοια ιστορία γράφτηκε από το Μάτι της Μοσούλης (Mosul Eye) την Τετάρτη, μόνο που εδώ οι αριθμοί των εκτελεσθέντων είναι ακόμα μεγαλύτεροι.

Σύμφωνα με το Μάτι της Μοσούλης, τα πτώματα 134 πρώην αστυνομικών και στρατιωτικών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Τζαμχούρι. Το Μάτι της Μοσούλης, το οποίο ενημερώνει ένας “ανεξάρτητος ιστορικός” που γράφει ανώνυμα μέσα από την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη, ισχυρίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τους πρώην ένστολους επειδή ήταν ύποπτοι ότι βοηθούσαν δυνάμεις που εναντιώνονται στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε αμαχητί τη Μοσούλη στις αρχές Ιουνίου του 2014. Οι ιρακινές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη, κοντά 30.000 άνδρες, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους, αφήνοντας όπλα και πετώντας τις στολές τους, δίχως να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά.

Σχετικά άρθρα