Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον έδιωξε η Ελλάδα της κρίσης και πέτυχε στην Αυστραλία σερβίροντας… “kalimera”

Τον έδιωξε η Ελλάδα της κρίσης και πέτυχε στην Αυστραλία σερβίροντας… “kalimera”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια, Θωμάς Δελιόπουλος,

Η ιστορία του πρώην, πλέον, αρχιλοχία Θωμά Δελιόπουλου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως την παρουσιάζει η εφημερίδα «Αγορά», από όπου και την αναδημοσιεύει ο «Νέος Κόσμος».

Ο αρχιλοχίας παραιτήθηκε από το στρατό πριν από τέσσερα χρόνια. Έχοντας ειδικότητα μάγειρα, έφυγε για την Αυστραλία. Εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη, όπου «έστησε» το «Kalimera», ένα σουβλατζίδικο στο Oakleigh, το οποίο πολύ σύντομα «απογειώθηκε».

Σήμερα σερβίρει 1.500 σουβλάκια κάθε μέρα και είναι έτοιμος να ανοίξει το δεύτερο μαγαζί του που θα το ονομάσει «Mykonos».

Ο αρχιλοχίας, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δεν είχε εύκολη ζωή. Κατατάχθηκε στο στρατό, εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο και μετεκπαιδεύθηκε στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο. Μετά από 10 μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα, στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βοσνία, πήρε την μεγάλη απόφαση.

Μετά από 16 χρόνια στο στρατό, πούλησε ό,τι είχε στην Ελλάδα και μαζί με τη γυναίκα του (την Σύλβια Γαβριηλίδου) που είχε αυστραλιανή υπηκοότητα ήρθαν στη Μελβούρνη.

Ούτε εδώ ήταν εύκολα τα πράγματα στην αρχή. Έπεσαν θύμα απάτης και αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν ακόμη και σε… γηροκομείο. Παρ’ όλα αυτά, κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια του και να ξεκινήσει το πρώτο σουβλατζίδικο σε ένα μαγαζί 80 τ.μ.

Το σουβλάκι αποδείχτηκε το καλύτερο όπλο για τον αρχιλοχία. Οι Αυστραλοί το λάτρεψαν και ο ίδιος και η οικογένειά του -έχει ένα γιο- άλλαξαν σελίδα.

Όπως λέει ο ίδιος, αυτό που τον έχει εντυπωσιάσει στην Αυστραλία είναι ότι όλες οι δουλειές -ειδικά με το Δημόσιο- γίνονται… αστραπιαία και ότι «αν είσαι άξιος προχωράς». Απλά πράγματα δηλαδή…

Πηγή: Εφημερίδα Νέος Κόσμος

deliopoulos

Σχετικά άρθρα