Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδος διοικητής προς αμάχους: “Μην εγκαταλείπετε την Τελ Αμπιάντ”

Κούρδος διοικητής προς αμάχους: “Μην εγκαταλείπετε την Τελ Αμπιάντ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ακτσάκαλε, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τελ Αμπιάντ, Τζιχαντιστές,

Ο γενικός διοικητής των κουρδικών δυνάμεων του YPG/YPJ που κυκλώνουν την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Τελ Αμπιάντ, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, έστειλε μήνυμα προς τον άμαχο πληθυσμό της περιοχής να μην πανικοβάλλεται και να μην ανησυχεί.

Ο Ρεντούρ Ξελίλ (Redur Xelil) έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:

“Κάνουμε έκκληση στα αδέλφια μας πολίτες που υποφέρουν από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους στις περιοχές που ελέγχει, για την ασφάλεια των οικογενειών τους να μην εγκαταλείψουν τις εστίες τους ως πρόσφυγες αλλά να πάνε σε ασφαλείς περιοχές στο εσωτερικό της πόλης. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια τους και όλες τις ανθρωπιστικές τους ανάγκες. Θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωριά και στις ιδιοκτησίες τους μόλις αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή”.

Το Σάββατο η είδηση ότι τα κουρδικά στρατεύματα του YPG/YPJ με τους Σύρους συμμάχους τους από την οργάνωση “Ηφαίστειο του Ευφράτη” πλησίαζαν την Τελ Αμπιάντ προκάλεσε πανικό στον τοπικό πληθυσμό που φοβήθηκε ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο της μάχης.

Χιλιάδες άμαχοι προσπάθησαν να ζητήσουν άσυλο στην Τουρκία, αλλά οι τουρκικές Αρχές έκλεισαν τα σύνορα και με τεθωρακισμένα έριξαν νερό πάνω στο πλήθος για να το διαλύσουν.

Στη συνέχεια τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος απομάκρυναν τους αμάχους από τα συνοριακά περάσματα, συνεργαζόμενοι με τις τουρκικές Αρχές.

Η Τελ Αμπιάντ, μια πόλη διχοτομημένη μεταξύ Συρίας και Τουρκίας (η τουρκική πλευρά της πόλης ονομάζεται Ακτσάκαλε), καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε την πόλη – συνοριακό πέρασμα ως “πύλη” λαθρεμπορίου αλλά και εισόδου ξένων τζιχαντιστών στη Συρία από την Τουρκία.

Τις τελευταίες ώρες οι κουρδικές δυνάμεις που προελαύνουν από ανατολή και δύση πλησιάζουν να κυκλώσουν την Τελ Αμπιάντ και να την απελευθερώσουν από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα