Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντεμιρτάς: Πυρήνες τζιχαντιστών αναμένουν εντολές για να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία

Ντεμιρτάς: Πυρήνες τζιχαντιστών αναμένουν εντολές για να προκαλέσουν χάος στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Κούρδος ηγέτης Σελαχατίν Ντεμιρτάς (Selahattin Demirtaş) εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι δυνάμεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος αναμένουν μια εντολή για να εξαπολύσουν επιθέσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα χάους στην Τουρκία.

“Φοβάμαι ότι δυνάμεις που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και δυνάμεις που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες είναι συγκροτημένες σε πυρήνες, αναμένουν μια εντολή για να προκαλέσουν αναταραχές σε εκατοντάδες σημεία μέσα στην Τουρκία”, δήλωσε ο Ντεμιρτάς στις 12 Ιουνίου από τη νοτιοανατολική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, όπου συμμετείχε σε μνημόσυνο για τους τρεις Κούρδους οπαδούς του HDP που σκοτώθηκαν στη δίδυμη βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

Επίσης, αναφερόμενος και στο σκοτωμό τεσσάρων ακόμα ανθρώπων στο Ντιγιάρμπακιρ στις 9 Ιουνίου, ο Ντεμιρτάς είπε ότι μαχητές της τουρκικής – κουρδικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χιζμπουλάχ έχουν οπλιστεί και έχουν καθορίσει ποιους θα δολοφονήσουν εάν εξαπολυθεί επίθεση”.

“Πολλοί μαχητές της Χιζμπουλάχ αλλά και απλά μέλη της οργάνωσης είναι οπλισμένα αυτή τη στιγμή στο Ντιγιάρμπακιρ. Έχουν όπλα στα σπίτια τους. Έχουν επίσης καθορίσει ποιος θα σκοτώσει ποιον εάν δεχθούν επίθεση”, είπε.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 9 Ιουνίου μετά τη δολοφονία του Κούρδου ισλαμιστή Αϊτάκ Μπαράν (Aytaç Baran), επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Yeni İhya Der και βίαιες ταραχές ξέσπασαν δύο ημέρες μετά την ιστορική εκλογική επιτυχία του HDP.

“Όταν ο Μπαράν πυροβολήθηκε, είχε ήδη καθοριστεί ποιος θα σκότωνε ποιον και πότε. Οι μαχητές της Χιμπουλάχ αμέσως έσφαξαν τέσσερις συντρόφους μας”, είπε ο Ντεμιρτάς.

Ο Ντεμιρτάς είπε ότι κάποιοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια εικόνα “εμφύλιου πολέμου” στην περιοχή.

Αναφερόμενος στη δίδυμη βομβιστική επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του HDP στις 5 Ιουνίου, όπου ο Ντεμιρτάς θα έβγαζε προεκλογική ομιλία σε μεγάλο πλήθος υποστηρικτών του, είπε ότι η μόνη σύλληψη για το γεγονός μέχρι στιγμής είναι ένας νεαρός, ο οποίος δεν θα μπορούσε να οργανώσει το μακελειό και να τοποθετήσει τις βόμβες μόνος του.

“Ποιος βρίσκεται πίσω του; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα νέο αγόρι δεν εξετέλεσε την επίθεση από μόνο του. Ποιος του παρείχε τις διασυνδέσεις, την υποστήριξη και τις πληροφορίες; Όσο αυτά δεν αποκαλύπτονται δεν θα χυθεί φως σε αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα”.

Εν τω μεταξύ το HDP σύστησε μια επιτροπή “Αποτροπής Προβοκατσιών”, ώστε να πάρει όλες τις προφυλάξεις απέναντι σε πιθανές προβοκάτσιες στην περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ. Η επιτροπή λειτουργεί υπό την εποπτεία του ίδιου του Ντεμιρτάς.

Σχετικά άρθρα