Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραιτήθηκε ο Νομπελίστας Τιμ Χαντ γιατί έκανε σεξιστικό σχόλιο

Παραιτήθηκε ο Νομπελίστας Τιμ Χαντ γιατί έκανε σεξιστικό σχόλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραβείο Νόμπελ, Βρετανία,

Ο 72χρονος πρώην νομπελίστας Ιατρικής Τιμ Χαντ, παραιτήθηκε από τη θέση του ως καθηγητής στη Σχολή Επιστημών της Ζωής του UCL, μετά τη δήλωσή του ότι οι γυναίκες επιστήμονες θα πρέπει να εργάζονται σε ξεχωριστά εργαστήρια από τους άνδρες.

«Επιτρέψτε μου να σας πω ποιο είναι το πρόβλημά μου με τις γυναίκες. Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν βρίσκονται στο εργαστήριο: τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και όταν τις κριτικάρεις κλαίνε» φέρεται να είπε ο Βρετανός.

Ο κ. Χάντ, έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ το 2001 με τη φήμη πως είναι σοβινιστής να τον ακολουθεί επι σειρά ετών.

Ο ίδιος βέβαια απολογήθηκε λέγοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να είναι ειλικρινής και πως τα σχόλια αυτά τα έκανε αστειευόμενος.

Όπως ανακοίνωσε το University College London ο κ. Χάντ παραιτήθκε από τη θέση του Επίτιμου Καθηγητή της Σχολής Επιστημών της Ζωής του UCL «έπειτα από σχόλια που έκανε για τις γυναίκες στην επιστήμη κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιστημονικών Συντακτών στις 9 Ιουνίου».

Καταλήγοντας το Βρετανικό Πανεπιστήμιο υπογράμμισε πως «Το UCL είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Αγγλία που δέχθηκε γυναίκες φοιτήτριες επί ίσοις όροις με τους άνδρες και το πανεπιστήμιο πιστεύει πως η έκβαση αυτή είναι συμβατή με τη δέσμευσή μας για την ισότητα των φύλων» .

Σχετικά άρθρα