Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλταρε ο Ερντογάν – Υπερασπίζεται τους τζιχαντιστές και λέει τους Κούρδους “τρομοκράτες”

Σάλταρε ο Ερντογάν – Υπερασπίζεται τους τζιχαντιστές και λέει τους Κούρδους “τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Πάει, το έχασε και αυτό το λίγο που του είχε απομείνει ο παρανοϊκός σουλτάνος της Άγκυρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την αποτυχία του κόμματός του να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, εξαιτίας της εισόδου των Κούρδων στην τουρκική Βουλή, ο παρανοϊκός νεοοθωμανός εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στη Δύση κατηγορώντας την ότι βομβαρδίζει Άραβες και Τουρκομάνους στη Συρία, στηρίζοντας ταυτόχρονα κουρδικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ότι αυτοί οι Άραβες και τουρκομάνοι που βομβαρδίζονται “τυγχάνει” να είναι και τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος ή στην Αλ Νούσρα, δηλαδή την Αλ Κάιντα, αποτελεί αμελητέα λεπτομέρεια για τον Ερντογάν, ο οποίος φανερά και απροκάλυπτα στηρίζει τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Κάιντα. Ότι οι Κούρδοι είναι η μόνη αξιόμαχη δύναμη ενάντια στους τζιχαντιστές στη Συρία, σαφώς κι αυτό δεν του αρέσει. Για τον Ερντογάν κανονικά έπρεπε να βομβαρδίζονται οι Κούρδοι και να προελαύνουν οι τζιχαντιστές.

Κακόμοιρε Ερντογάν, ήθελες να γίνεις και σουλτάνος…

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, αναφορόμενος στο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο στη χώρα του, κάλεσε όλα τα κόμματα να αφήσουν «τους εγωισμούς στην άκρη» και να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας «το συντομότερο δυνατό».

Το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο κ. Ερντογάν (από το οποίο έχει αποχωρήσει, καθώς ο πρόεδρος της χώρας πρέπει τυπικά να είναι ουδέτερος), Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, κέρδισε εκ νέου την πρωτιά στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, με 40,87%, αλλά δεν διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Εθνοσυνέλευση.

Σχετικά άρθρα