Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλγαρία ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις ΗΠΑ για τους αγωγούς φυσικού αερίου

Η Βουλγαρία ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις ΗΠΑ για τους αγωγούς φυσικού αερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άμος Χόχσταϊν, Βαλκάνια, Βουλγαρία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Η πρόοδος στην κατασκευή του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου (SGC) που θα διασυνδέει ενεργειακά τη Βουλγαρία με την Ελλάδα, αλλά και οι άλλες βαλκανικές χώρες κυριάρχησε την ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ του Βούλγαρου προέδρου Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και του ειδικού συντονιστή για την ενέργεια του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, Άμος Χόχσταϊν.

Η υλοποίηση της υποδομής αυτής, φυσικού αερίου θα εγγυηθεί τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας, τόσο για τη Βουλγαρία, όσο και για την ευρύτερη βαλκανική περιοχή, τόνισε ο πρόεδρος Πλεβνέλιεφ.

Αμφότεροι υπογράμμισαν τη σημασία της επερχόμενης υπογραφής της επενδυτικής συμφωνίας που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου.

Σύμφωνα με την επίσημη άποψη της Βουλγαρίας, η διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη (δηλαδή να πάψει να έχει η Ρωσία το μονοπώλιο), θα έχει ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση πιο ανταγωνιστικών τιμών, για τον Ευρωπαίο καταναλωτή.

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα