Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σιίτες πολιτοφύλακες κατέλαβαν βάση τζιχαντιστών στην Άνμπαρ (φωτογραφίες)

Σιίτες πολιτοφύλακες κατέλαβαν βάση τζιχαντιστών στην Άνμπαρ (φωτογραφίες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Άνμπαρ, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σιίτες, Τζιχαντιστές,

Το υπουργείο Αμύνης του Ιράκ ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 22 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, μεταξύ τους και 4 ξένους εθελοντές και κατέστρεψαν τέσσερα οχήματα των τζιχαντιστών στην επαρχία Άνμπαρ την Τετάρτη.

“Οι δυνάμεις ασφαλείας βομβάρδισαν με όλμους χαρακώματα των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας 22 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και 4 ξένους και κατέστρεψαν 4 οχήματα στην περιοχή Αλ Χαραριγιάτ (Al-Harariyat) στη Φαλούτζα. Η ιρακινή πολεμική αεροπορία κατέστρεψε αρκετά οχήματα που μετέφεραν κυλίνδρους και βαρέλια κοντά στις γέφυρες Ιαπωνική και Αλ Σίχα” αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση.

Επίσης, οι Ιρακινοί Σιίτες πολιτοφύλακες της Χασντ Αλ Σαάμπι (Hashd al-Sha’abi), όπως ονομάζεται η ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή, κατέλαβαν στην έρημο της Άνμπαρ βάση των τζιχαντιστών, στην οποία το Ισλαμικό Κράτος κατασκεύαζε οχήματα βόμβες για αποστολές αυτοκτονίας.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν οι Σιίτες πολιτοφύλακες στο Twitter βλέπουμε ένα φορτηγό που έχει μετατραπεί σε όχημα αυτοκτονίας, με τη θωράκιση στο μπροστινό μέρος που προστατεύει τον τζιχαντιστή οδηγό – βομβιστή αυτοκτονίας μέχρι να πλησιάσει κοντά στις θέσεις των αντιπάλων του, όπως και τα πυρομαχικά που θα αποτελούσαν το φορτίο του.

anbar_isis Οι τζιχαντιστές θωρακίζουν το μπροστινό μέρος του παγιδευμένου οχήματος ώστε ο οδηγός, παρά τα πυρά που δέχεται, να καταφέρει να πλησιάσει όσο πιο κοντά γίνεται στις θέσεις των αντιπάλων και να ανατιναχτεί, πηγαίνοντας ο ίδιος στον παράδεισο (όπως νομίζει) και στέλνοντας τους εχθρούς στην κόλαση. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας με τέτοια οχήματα είναι τρομερές και χάρη σε αυτές το Ισλαμικό Κράτος έχει πετύχει πολλές σημαντικές νίκες του. Τα οχήματα – βόμβες λειτουργούν ως σύγχρονοι πολιορκητικοί κριοί.

Σχετικά άρθρα