Ισλαμικό ΚράτοςΑρμενία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λεπέν κρατά αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή

Ο Λεπέν κρατά αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζαν Μαρί Λεπέν, Χρυσή Αυγή,

Σαφείς αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή, παίρνει ο ιδρυτής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ευρωβουλευτής, Ζαν Μαρί Λεπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στο Στρασβούργο, στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκου Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δηλώνει πως δεν γνωρίζει την οργάνωση, αλλά επίσης πως δεν τον ξενίζει η εμφάνισή της, καθώς την ερμηνεύει ως αποτέλεσμα της κρίσης, που «αναδύει κάποιες πολύ σκληρές συνέπειες».

Αυτές οι συνέπειες μάλιστα, γίνονται «όλο και πιο βίαιες, όσο τα υφιστάμενα πολιτικά συστήματα αποδεικνύονται ανίκανα να τιθασεύσουν την κρίση». Εκτιμά, δε, πως αν στην Ελλάδα, «αποκαθίστατο μία σχετική οικονομική σταθερότητα, οι αντιδράσεις του λαού θα ήταν πιο μετριοπαθείς».

Σε ό,τι αφορά τον χαρακτηρισμό της ΧΑ ως «εγκληματικής οργάνωσης», ο Ζ.Μ.Λεπέν σημειώνει: «Δεν γνωρίζω το πρόβλημα και δεν μπορώ να ξέρω γιατί χαρακτηρίζεται εγκληματική, μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσει που αντιτίθεται στην ενιαία άποψη. Δεν πιστεύω πως μόνον αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συμμαχίας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου με τη ΧΑ, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ζαν Μαρί Λεπέν σημειώνει: «Δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό εκ των προτέρων. Η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα συνίσταται από εκλεγμένους βουλευτές. Συνεπώς, ανάλογα με τους βουλευτές θα αποφασισθεί εάν αυτοί θα πρέπει, θα μπορούν, να ανήκουν σε ένα σχήμα, εάν τα πολιτικά τους προγράμματα είναι συμβατα, όχι απαραίτητα ταυτόσημα, φυσικά, εάν σέβονται τη βασική αρχή του έθνους, που δεν πιστεύουν στη δημιουργία μίας μοναδικής Ευρώπης, αλλά αντίθετα, στη σύμπραξη πολλών ευρωπαϊκών εθνών, ενωμένων όσο το δυνατόν πιο αδελφικά».

Σχετικά άρθρα