Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 88 χριστιανούς στη Λιβύη

Το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 88 χριστιανούς στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ερυθραία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές, Χριστιανοί,

Επιβεβαιώνεται η είδηση ότι το Ισλαμικό Κράτος απήγαγε 88 χριστιανούς στη Λιβύη και υπάρχουν φόβοι ότι οι άνθρωποι αυτοί θα αποκεφαλιστούν από τους τζιχαντιστές.

Οι 88 χριστιανοί κατάγονται από την Ερυθραία και ταξίδευαν με καραβάνι λαθρομεταναστών στη Λιβύη με την ελπίδα να περάσουν με κάποιο πλεούμενο μέσω Μεσογείου στην Ευρώπη.

Το Ισλαμικό Κράτος σταμάτησε το καραβάνι με τους λαθρομετανάστες νότια της Τρίπολης, την προηγούμενη Τετάρτη.

Για να “τσεκάρει” ποιοι από τους λαθρομετανάστες ήταν χριστιανοί και ποιοι μουσουλμάνοι, οι τζιχαντιστές έκαναν εξέταση γνώσεων γύρω από το Κοράνι.

Με τους χριστιανούς ταξίδευαν και 12 μουσουλμάνοι από την Ερυθραία και απροσδιόριστος αριθμός Αιγυπτίων.

Οι μουσουλμάνοι επέβαιναν σε διαφορετικό φορτηγό από τους χριστιανούς. Επίσης, 12 γυναικόπαιδα από την Ερυθραία, χριστιανοί, τα ξεχώρισαν από τους άνδρες.

Διεθνείς οργανισμοί εκφράζουν φόβους ότι οι 88 χριστιανοί θα αποκεφαλιστούν. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε 21 Αιγύπτιους χριστιανούς και τον Απρίλιο 30 Αιθίοπες χριστιανούς σε παραλία στη Λιβύη.

Σχετικά άρθρα