Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε τους Κούρδους μέσα στην Τουρκία

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε τους Κούρδους μέσα στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για HDP Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών, ISIL, ISIS, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντιγιάρμπακιρ, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στο Ντιγιάρμπακιρ, κατά την προεκλογική εκστρατεία πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στην Τουρκία, συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, όπως κατήγγειλε τη Δευτέρα ο ηγέτης του.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις την Παρασκευή στην κυρίως κουρδική πόλη Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγα λεπτά προτού ο ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινήσει την ομιλία του σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση. Τουλάχιστον 200 άτομα τραυματίστηκαν.

Την Κυριακή το HDP έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, περνώντας με ευκολία το όριο του 10% που χρειάζεται ένα κόμμα, κερδίζοντας 80 θέσεις στη νέα βουλή και βοηθώντας να στερήσει την αυτοδυναμία στο ΑΚΡ, το κόμμα στην εξουσία.

Σε συνέντευξη στο αμερικανικό κανάλι CNN o Ντεμιρτάς είπε ότι η επίθεση, όπως και άλλα βομβιστικά χτυπήματα εναντίον γραφείων του HDP το Μάιο, έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

“Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλειπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις”, πρόσθεσε.

Η επόμενη κυβέρνηση, είπε στο CNN, θα αναθεωρήσει εντελώς την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία.

“Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία”, σημείωσε.

Σχετικά άρθρα