Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να εξαπολύσει φριχτό χημικό πόλεμο

Το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζεται να εξαπολύσει φριχτό χημικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αυστραλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τζούλι Μπίσοπ, Χημικά Όπλα,

Το Ισλαμικό Κράτος όπως όλα δείχνουν προετοιμάζεται να κάνει ευρεία χρήση χημικών όπλων και είναι πιθανό μεταξύ των ανθρώπων που έχει στρατολογήσει να βρίσκονται και εκείνοι που έχουν τις τεχνικές γνώσεις ώστε να τα κατασκευάσουν, δήλωσε αργά την Παρασκευή η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Τζούλι Μπίσοπ (Julie Bishop).

Η Μπίσοπ πρόσθεσε ακόμα ότι η Αυστραλία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνηση της Συρίας χρησιμοποίησε στο παρελθόν χημικά όπλα όπως το νευροτοξικό αέριο σαρίν και χλώριο κατά τη διάρκεια του τετραετούς πολέμου.

Σε ό,τι αφορά το Ισλαμικό Κράτος, υπάρχουν πληροφορίες ότι με στρατολογημένους από τη Δύση που τώρα βρίσκονται στη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έχουν τις τεχνικές γνώσεις, το Ισλαμικό Κράτος καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες στην κατασκευή χημικών όπλων.

Ήδη έχει αναφερθεί ότι σε μάχες στο Ιράκ και τη Συρία το Ισλαμικό Κράτος έχει κάνει χρήση χειροποίητων βομβών που περιείχαν αέριο χλώριο.

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν ανακοίνωσε ότι έρευνες στο έδαφος και σε δείγματα από ρούχα έδειξαν ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποίησε χλώριο σε μια βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο τον Ιανουάριο.

Η Μπίσοπ επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει παγκόσμια προσπάθεια ώστε να απαγορευτεί η χρήση τοξικών χημικών όπλων. Είπε ακόμα ότι η άνοδος των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος αποτελούν τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή.

Αναφερόμενη στους Αυστραλούς πολίτες που προσπαθούν να ταξιδέψουν στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, είπε ότι ο αριθμός τους δεν έχει μειωθεί, με περισσότερους από 100 να μάχονται αυτή τη στιγμή στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Αυστραλία έχει εισάγει μια σειρά από μέτρα εθνικής ασφαλείας τους τελευταίους μήνες για να αντιμετωπίσει την απειλή των τζιχαντιστών, μεταξύ των οποίων να θεωρείται εγκληματική ενέργεια το ταξίδι σε περιοχές που δρουν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σχετικά άρθρα