Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χεζμπολάχ: Μόλις τελειώσουμε με την Αλ Νούσρα σειρά έχει το Ισλαμικό Κράτος

Χεζμπολάχ: Μόλις τελειώσουμε με την Αλ Νούσρα σειρά έχει το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα (Hasan Nasrallah) δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι άνδρες του μάχονται και διώχνουν τους τζιχαντιστές από τα περίχωρα της πόλης Αρσάλ, στο βορειοδυτικό Λίβανο κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Προς το παρόν η Χεζμπολάχ μάχεται στην περιοχή μόνο εναντίον του Μετώπου Αλ Νούσρα, του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, αλλά όπως επεσήμανε ο Νασράλα στη συνέχεια η Χεζμπολάχ θα χτυπήσει και το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Στις μάχες που διεξάγονται στα περίχωρα της Αρσάλ τις τελευταίες ημέρες, η Χεζμπολάχ κατέλαβε δώδεκα θέσεις των τζιχαντιστών και κορυφές λόφων που πριν ήταν υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα.

Η επίθεση της Χεζμπολάχ ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα ξεκίνησε πριν ένα μήνα από τα νότια του όρους Καλαμούν που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Λιβάνου και Συρίας.

Η Χεζμπολάχ πολεμώντας μαζί με τον συριακό στρατό και τους συμμάχους τους κατάφεραν να σκοτώσουν εκατοντάδες τζιχαντιστές και να ελευθερώσουν πολλά εδάφη.

Ο Νασράλα αποκάλυψε ότι η Χεζμπολάχ δεν είχε αρχικά στον σχεδιασμό της να ξεκινήσει τόσο νωρίς τις επιχειρήσεις στο όρος Καλαμούν αλλά αναγκάστηκε από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον της.

Ο Νασράλα δήλωσε ακόμα ότι η επόμενη μάχη της Χεζμπολάχ θα είναι με το Ισλαμικό Κράτος, μόλις εκδιώξει πλήρως την Αλ Νούσρα από την περιοχή.

“Η επόμενη μάχη θα είναι στα δυτικά της Αρσάλ, που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος”, είπε. “Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται στα περίχωρα της Αρσάλ, πάνω από το Ρας Μπααλμπέκ και το Μασχαρέχ Αλ Καα και κοντά σε μια περιοχή μέσα στο έδαφος του Λιβάνου”.

Ο Νασράλα επεσήμανε ακόμα ότι η Χεζμπολάχ δεν έχει καμία πρόθεση να εισέλθει στην Αρσάλ. “Ούτε ένας αξιωματικός της Χεζμπολάχ δεν είπε ποτέ ότι σχεδιάζουμε να μπούμε στην Αρσάλ. Δεν θέλουμε να μπούμε στην πόλη, ούτε καν να την πλησιάσουμε. Αυτό είναι ευθύνη του στρατού (σ.σ. του Λιβάνου) και των δυνάμεων ασφαλείας. Δεν είμαστε εισβολείς, είμαστε αντιστασιακοί και ελευθερωτές”, υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα