Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραγικό! Ο Ολάντ “απειλεί” τον Πούτιν με… κυρώσεις

Τραγικό! Ο Ολάντ “απειλεί” τον Πούτιν με… κυρώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κριμαία, Ματέο Ρέντσι, Ουκρανία, Ρωσία, Φρανσουά Ολάντ,

Δίχως να έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, εντελώς πειθήνιος στις προσταγές του Βερολίνου και της απαράδεκτης εμπλοκής της Δύσης στα εσωτερικά της Ουκρανίας, εμπλοκής που είχε ως αποτέλεσμα το ναζιστικό πραξικόπημα που ανάγκασε σε φυγή τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και άνοδο στη διακυβέρνηση της χώρας των ακροδεξιών νεοναζί, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε το Σάββατο ότι η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ποια Ευρωπαϊκή Ένωση, εμάς μας ρώτησε κανείς;) δεν θα αναγνωρίσουν το δημοψήφισμα που οργανώνεται στην Κριμαία, το οποίο χαρακτήρισε “ψευδοδημοψήφισμα”, διαβεβαιώνοντας ότι εάν δεν υπάρξει “αποκλιμάκωση” στην Ουκρανία, θα υπάρξουν “κυρώσεις” της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα εναντίον της Ρωσίας.

“Υπάρχει ένα ψευδοδημοψήφισμα του πληθυσμού της Κριμαίας γιατί δεν είναι σύμφωνο με το εσωτερικό ουκρανικό Δίκαιο και με το διεθνές Δίκαιο” και “γι΄αυτό η Γαλλία όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα αναγνωρίσει την εγκυρότητα αυτού του ψευδοδημοψηφίσματος”, εξήγησε ο Ολάντ. Ωστόσο, ξέχασε να μας πει εάν είναι σύμφωνο με το διεθνές Δίκαιο το ναζιστικό πραξικόπημα στη χώρα, τα ναζιστικά τάγματα εφόδου που τρομοκρατούν τους αντιφρονούντες, εάν γενικότερα ο ναζισμός είναι σύμφωνος με το “Δίκαιο” που επικαλείται.

“Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθόρισε μία κλίμακα κυρώσεων”, υπενθύμισε. “Θα γίνει λοιπόν χρήση αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση τη Δευτέρα αυτών των κυρώσεων” απέναντι στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο περίγελος της Ευρώπης Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως ορισμένες από αυτές αφορούν την έκδοση θεωρήσεων διαβατηρίου (βίζα) και περιουσιακά στοιχεία.

“Εύχομαι να υπάρξει αποκλιμάκωση, να υπάρξει μια ομάδα επαφής που θα μπορέσει να βρει λύσεις στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας”, επέμεινε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η πώληση γαλλικών πολεμικών πλοίων τύπου Mistral στη Ρωσία, ο Ολάντ είπε πως οι κυρώσεις αυτές “συνδέονται με τη στρατιωτική συνεργασία” που αναφέρεται “στο τρίτο επίπεδο των κυρώσεων”. “Είμαστε στο πρώτο”, είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο προεδρικό μέγαρο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος είπε ότι “μοιράζεται” την ιδέα ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία δεν έχει νομική αξία.

Ένα δημοψήφισμα για το μέλλον της Κριμαίας και την πιθανή προσάρτησή της στη Ρωσία οργανώνεται αύριο στη ρωσόφωνη αυτή χερσόνησο στη νότια Ουκρανία, η οποία έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο φιλορωσικών ένοπλων δυνάμεων.

Το δημοψήφισμα, που οργανώνεται από τις φιλορωσικές τοπικές αρχές αυτής της αυτόνομης δημοκρατίας, χαρακτηρίστηκε παράνομο από το ουκρανικό καθεστώς.

Η Κριμαία είναι η πιο εχθρική από τις επαρχίες της Ουκρανίας προς το ναζιστικό καθεστώς που έχει θρονιαστεί στο Κίεβο, έπειτα από την αποπομπή στις 22 Φεβρουαρίου του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Καμία λύση δεν βρέθηκε χθες ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στο Λονδίνο, έπειτα από δύο εβδομάδες έντονων διπλωματικών προσπαθειών.

Μετά την αποτυχία των συνομιλιών αυτών, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ εκτίμησε πως “ήρθε η ώρα” για την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει πιο αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η Ευρωπαϊκή Ένωση μελετά κυρώσεις εναντίον ενός “περιορισμένου” αριθμού αλλά “πολιτικά σημαντικών” προσώπων, περίπου τριάντα, που θεωρούνται υπεύθυνοι για τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Αυτή η μαύρη λίστα περιλαμβάνει βουλευτές, μέλη αρχών ασφαλείας, έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ευρώπη που… βρυχάται μόνο γέλιο προκαλεί στον Βλάντιμιρ Πούτιν, που ήδη έχει συγκεντρώσει μια στρατιά 80.000 ανδρών στα σύνορα με την Ουκρανία, έτοιμη να επέμβει για να προστατέψει τους ρωσόφωνους πολίτες από τις δολοφονικές ναζιστικές συμμορίες που σκοτώνουν και τρομοκρατούν με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων νεοφιλελεύθερων των Βρυξελλών.

Σχετικά άρθρα