Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο πλευρό της Αιγύπτου ενάντια στους τζιχαντιστές η Μαρίν Λεπέν

Στο πλευρό της Αιγύπτου ενάντια στους τζιχαντιστές η Μαρίν Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαρίν Λεπέν, Τζιχαντιστές,

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (Front National, FN) Μαρίν Λεπέν εξήρε την Κυριακή στο Κάιρο τον αγώνα εναντίον του “φονταμενταλισμού” που διεξάγει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι.

Αφότου ο Σίσι ανέτρεψε τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, οι αιγυπτιακές Αρχές εξαπέλυσαν ένα κύμα καταστολής εναντίον των υποστηρικτών του και ιδίως εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων, μιας οργάνωσης “μήτρας” του παγκόσμιου τζιχαντισμού, η οποία πλέον χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική οργάνωση” από τις αρχές.

Εξάλλου ο Σίσι έχει το τελευταίο διάστημα αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, ζητώντας μετ’ επιτάσεως να συγκροτηθεί μια κοινή αραβική δύναμη για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικού Κράτους, που διαπράττει επιθέσεις και ωμότητες στο Ιράκ, στη Συρία, αλλά επίσης στη Λιβύη και στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά.

“Ο πρόεδρος Αλ Σίσι είναι ένας από τους ηγέτες με το πιο σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τον φονταμενταλισμό”, είπε η Λεπέν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσκεψή της στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

“Η επιλογή μας στο Εθνικό Μέτωπο είναι ξεκάθαρη, να υποστηρίξουμε τις χώρες οι οποίες αγωνίζονται εναντίον του φονταμενταλισμού, στην πρώτη γραμμή μεταξύ των οποίων είναι η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”, πρόσθεσε η Λεπέν.

Ακόμη, η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς έκρινε ότι η ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων συνδέεται με εκείνη των τζιχαντιστών, πράγμα που είναι αληθές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Κάιρο η Λεπέν συναντήθηκε ακόμη με τον πρωθυπουργό Ιμπραήμ Μάχλαμπ, τον Άχμεντ αλ Τάγιεμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ Άζχαρ, ενός από τους σημαντικότερους θεσμούς του σουνιτικού Ισλάμ, αλλά και τον Κόπτη (μονοφυσίτη) Πάπα και Πατριάρχη της Αιγύπτου Θεόδωρο Β΄.

Σχετικά άρθρα