Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ιρακινές δυνάμεις περικυκλώνουν το Ισλαμικό Κράτος στη Ραμάντι

Οι ιρακινές δυνάμεις περικυκλώνουν το Ισλαμικό Κράτος στη Ραμάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμάντι, Σιίτες, Τζιχαντιστές,

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν το Σάββατο μια περιοχή δυτικά της Ραμάντι, στο πλαίσιο της επιχείρισης ανακατάληψης της πρωτεύουσας της επαρχίας Ανμπάρ, που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος πριν δύο εβδομάδες.

“Ο ιρακινός στρατός και η σιιτική ιρακινή πολιτοφυλακή Αλ Χασντ Αλ Σαάμπι απελευθέρωσαν το κτίριο της Τροχαίας της Ανμπάρ, το οποίο βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά της Ραμάντι, μετά από σκληρή μάχη”, δήλωσε ένας αξιωματικός του Ιράκ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αλ Χασντ Αλ Σαάμπι είναι η “ομπρέλα” υπό την οποία δρουν οι ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές, η μόνη αξιόμαχη δύναμη που έχει απομείνει στην κυβέρνηση της Βαγδάτης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Η μάχη ανάγκασε το Ισλαμικό Κράτος να εγκαταλείψει το κτίριο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές ως βάση, και να υποχωρήσουν στη Ραμάντι”, συνέχισε ο ίδιος Ιρακινός αξιωματικός.

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει ευρεία πολεμική επιχείρηση στην επαρχία Ανμπάρ, ώστε να κόψουν τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών που έχουν καταλάβει τη Ραμάντι και να κυκλώσουν την πόλη που είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας. Η Ανμπάρ, δυτικά της Βαγδάτης, είναι μια κυρίως σουνιτική επαρχία.

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν τη Ραμάντι στις 17 Μαΐου, μετά από πολλές επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν με αυτοκίνητα βόμβες στις κυβερνητικές δυνάμεις, τακτική που είχε ως αποτέλεσμα οι ιρακινές δυνάμεις να το βάλουν στα πόδια.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα είναι τρομακτικές. Σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρες νταλίκες φορτώνονται με εκρηκτικά και ανατινάσσονται πάνω στις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων, προκαλώντας τρόμο στις ψυχές των κυβερνητικών που αμύνονται.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι ο εξοπλισμός των κυβερνητικών με αντιαρματικά όπλα και μπαζούκας, ώστε να καταστρέφουν τα οχήματα πριν εκείνα πέσουν πάνω τους.

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι οι Ιρακινοί έχουν λάβει αρκετά αντιαρματικά όπλα από τη Δύση και καταφέρνουν να αποκρούουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν, μετά την πτώση της Ραμάντι, ότι θα στείλουν 2.000 ΑΤ4 αντιαρματικά όπλα στον ιρακινό στρατό για να μπορεί να αμύνεται αποτελεσματικά στις επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα