Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαλαισία: Ίσως ξέμεινε από καύσιμα το αεροσκάφος

Μαλαισία: Ίσως ξέμεινε από καύσιμα το αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαλαισία,

Η ανάλυση των ηλεκτρονικών δεδομένων σχετικά με το Boeing 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από μία εβδομάδα λίγο μετά την απογείωσή του από τον αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία έδειξε ότι το αεροσκάφος μπορεί να ξέμεινε από καύσιμα και να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, αφού πέταξε εκατοντάδες μίλια εκτός πορείας, ανάφερε μια πηγή εξοικειωμένη με τις επίσημες εκτιμήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πηγή, που είναι κοντά στα δεδομένα που λαμβάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ από την έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, ανέφερε επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο, το αεροπλάνο να πέταξε προς την Ινδία. Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών δεδομένων προκύπτουν από τους παλμούς που στέλνονται από τα αεροπλάνα στους δορυφόρους.

Τα στοιχεία της ηλεκτρονικής ανάλυσης εξετάστηκαν δύο φορές επειδή υπήρχαν ασάφειες, δήλωσε η ίδια πηγή, αναφέροντας όμως ότι η ανάλυση προσφέρει τις πρώτες πραγματικές ενδείξεις ως προς την τύχη της πτήσης MH370, για την οποία αξιωματούχοι πιστεύουν ότι σκόπιμα εκτράπηκε της προγραμματισμένης πορείας της από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ όπως έγραψε η εφημερίδα New York Times το αεροσκάφος άλλαξε αρκετές φορές κατεύθυνση και υψόμετρο αφού είχε χαθεί η επαφή του με τον πύργο ελέγχου. Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ανέφερε ότι το αεροσκάφος αρχικά ανέβηκε στα 45.000 πόδια, πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για πτήση ενός Boeing 777.

Όπως καταγράφηκε από τα σήματα των στρατιωτικών ραντάρ της Μαλαισίας στη συνέχεια το αεροπλάνο κατέβηκε σε υψόμετρο 23.000 ποδιών, κατά την προσέγγιση του στο πυκνοκατοικημένο νησί Πενάγκ της Μαλαισίας. Κατόπιν το αεροσκάφος πήγε στα νότιο- δυτικά ανέκτησε υψόμετρο και άλλαξε πορεία προς τα βόρεια – δυτικά προς τον Ινδικό Ωκεανό.

Σχετικά άρθρα