Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστικό χτύπημα στο Λος Άντζελες; Οι Αρχές διαψεύδουν, αλλά…

Τζιχαντιστικό χτύπημα στο Λος Άντζελες; Οι Αρχές διαψεύδουν, αλλά…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμπρησμός, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λος Άντζελες, Πυρκαγιά, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες, το γνωστό και από τα σίριαλ ως LAPD, συνέλαβε έναν ύποπτο, τον Νταγούντ Αμπντουλγαλί (Dawud Abdulwali), 56 ετών, κατηγορούμενο για τον εμπρησμό που προκάλεσε τη μεγάλη φωτιά στο συγκρότημα κατοικιών Ντα Βίντσι (Da Vinci).

Όπως γράφουν οι Los Angeles Times, ο Αμπντουλγαλί συνελήφθη την Τρίτη το πρωί τυχαία μετά από έλεγχο της Τροχαίας και μετά από μακρά έρευνα που ακολούθησε.

Ο δήμαρχος Έρικ Γκαρσέτι ανακοίνωσε τη σύλληψη την Τρίτη, λέγοντας: “Αυτή η σύλληψη αποδεικνύει ότι το έγκλημα δεν έχει εξαφανιστεί στο Λος Άντζελες”.

Το κίνητρο του Αμπντουλγαλί δεν έχει αποκαλυφθεί. Ωστόσο, συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αν και αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία περί τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του το αμερικανικό συντηρητικό σάιτ breitbart έχει τίτλο “τζιχάντ στο Λος Άντζελες;”.

Το συγκρότημα κατοικιών Ντα Βίντσι παραδόθηκε στις φλόγες τον Δεκέμβριο του 2014 μετά από έκρηξη εμπρηστικών μηχανισμών. Η φωτιά ήταν τόσο ισχυρή που έλιωσαν οι πινακίδες οδικής κυκλοφορίας στους δρόμους. Κανείς δεν τραυματίστηκε από την πύρινη καταστροφή, διότι το συγκρότημα ήταν ακόμα υπό κατασκευή.

Σχετικά άρθρα