Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανή προβοκάτσια η μάχη στο Κουμάνοβο – 2 εκ. ευρώ η αμοιβή των Αλβανών

Σκοπιανή προβοκάτσια η μάχη στο Κουμάνοβο – 2 εκ. ευρώ η αμοιβή των Αλβανών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Κόσοβο, Κουμάνοβο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Κοσόβου και η τοπική Αστυνομία κατέχουν αποδείξεις ότι τρεις Κοσοβάροι Αλβανοί και ένας Αλβανός Σκοπιανός που σκοτώθηκαν στη μάχη στο Κουμάνοβο των Σκοπίων πριν δύο εβδομάδες, συνεργάζονταν με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και την Αντικατασκοπεία των Σκοπίων, να προκαλέσουν τη μάχη με αντάλλαγμα χρήματα.

Τον ισχυρισμό ότι η μάχη στο Κουμάβο μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών και Σκοπιανών ήταν στην πραγματικότητα προβοκάτσια της σκοπιανής κυβέρνησης αναφέρει το σάιτ Gazetaexpress του Κοσόβου.

Σύμφωνα με τις αποδείξεις που ισχυρίζονται ότι κατέχουν οι Αρχές του Κοσόβου, οι τέσσερις ένοπλοι σχεδίασαν την προβοκάτσια στο Κουμάνοβο από κοινού με τη Διεύθυνση Ασφαλείας των Σκοπίων.

Οι Αρχές του Κοσόβου επίσης λένε ότι ο Σκοπιανός Μακεδόνας συναντήθηκε με τους τρεις Κοσοβάρους Αλβανούς στην Πρίστινα και στο Φεριζάτζ πολλές φορές για να καταστρώσουν τα σχέδιά τους.

Στους Αλβανούς οι Σκοπιανοί υποσχέθηκαν μέχρι και 2.000.000 ευρώ για να φέρουν εις πέρας την προβοκάτσια.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν οι Αρχές του Κοσόβου δεν εξηγούν τους λόγους που η σκοπιανή υπηρεσία πληροφοριών ήθελε να προκαλέσει αυτή τη μάχη, αλλά εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι ήταν μια προβοκάτσια που αποσκοπούσε στο να ενισχύσει τη δημοτικότητα του Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος βρίσκεται στη δεινή πολιτικής κρίσης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από τους 4 που έστησαν τη δουλειά με τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων, όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στη μάχη ήταν εθελοντές, ή αυτό που λέμε στην πολιτική “χρήσιμοι ηλίθιοι”.

Σχετικά άρθρα