Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Εμίρη του επειδή έκανε εμπόριο ναρκωτικών

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Εμίρη του επειδή έκανε εμπόριο ναρκωτικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Εμπόριο Ναρκωτικών, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ναρκωτικά, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έναν από τους εμίρηδές του στην Τελ Αμπιάντ, τον Αχμέντ Αλακάλ (Ahmed Alaqqal), ο οποίος ήταν επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας στην πόλη Σουλούκ και εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού ασφαλείας.

Ο λόγος που ο… ισλαμομπάτσος έχασε το κεφάλι του είναι ότι πιάστηκε να κάνει εμπόριο ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, περίπολος της θρησκευτικής αστυνομίας έκανε επιδρομή στο σπίτι του όπου βρέθηκε σημαντική ποσότητα ναρκωτικών τα οποία προετοιμάζονταν για να βγουν στην “αγορά”.

Η περίπολος της θρησκευτικής αστυνομίας γνώρισε σθεναρή αντίσταση από την οικογένεια του Αλακάλ, η οποία θεωρείται μια από τις ιδρυτικές οικογένειες του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή. Μάλιστα τα μέλη της οικογένειας απείλησαν ότι σε περίπτωση που ο Αλακάλ δεν απελευθερωνόταν, θα αποσκιρτούσαν από το Ισλαμικό Κράτος και θα έπαιρναν εκδίκηση.

Όμως το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία δεν έδειξε να πτοείται και καταδίκασε τον Αλακάλ σε θάνατο με αποκεφαλισμό, ο οποίος εκτελέστηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης Σουλούκ.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η οικογένεια Αλακάλ έχει σημαντική επιρροή και βαρύτητα στην επαρχία της Ράκα, στη Συρία, και έχει ήδη θυσιάσει 40 μέλη της στις μάχες ενάντια στην κυβέρνηση, πολεμώντας για το Ισλαμικό Κράτος.

Πολλοί αξιωματούχοι που έχει ορίσει το Ισλαμικό Κράτος είναι μέλη αυτής της οικογένειας.

Στην ίδια οικογένεια ανήκε ο Χαντί Αλακάλ (Hadi Alaqqal), θρησκευτικός δικαστής και ένας από τους ιδρυτές του Μετώπου Αλ Νούσρα και πρώην κρατούμενος από την κυβέρνηση Άσαντ. Σκοτώθηκε το 2013 σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η συριακή πολεμική αεροπορία.

Άλλο μέλος της οικογένειας είναι ο Καλάφ Αλχαλγουάς (Khalaf Alhalwas), ή αλλιώς Αμπού Μουσάμπ (Abu Musab). Ταξίδεψε στο Ιράκ κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής και εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα το 2004. Οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας δεν τον συνέλαβαν όταν επέστρεψε από το Ιράκ.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία αναδείχθηκε ως ένας από τους ηγέτες της Αλ Νούσρα. Επίσης “εργάστηκε” πουλώντας προστασία σε εμπόρους και μεταφορείς που κινούνταν σε εμπόλεμες περιοχές. Αργότερα έφυγε από την Αλ Νούσρα και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και έγινε ένας από τους πιο επικίνδυνους τζιχαντιστές, επικεφαλής ομάδας απαγωγών. Αυτή τη στιγμή είναι ο νούμερο 2 στο γραφείο ασφαλείας που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα της Συρίας.

Σχετικά άρθρα