Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων

Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τη Χαμάς για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασανιστήρια, Γάζα, Διεθνής Αμνηστία, Έγκλημα Πολέμου, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Χαμάς,

Για εγκλήματα πολέμου εις βάρος Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας κατά τον περυσινό πόλεμο με το Ισραήλ, καταγγέλλει τη Χαμάς η Διεθνής Αμνηστία.

Όπως αναφέρει η οργάνωση σε έκθεσή της, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, «οι δυνάμεις της Χαμάς πραγματοποίησαν μία βάρβαρη εκστρατεία από απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες εναντίον των Παλαιστινίων ‘συνεργατών’ του Ισραήλ και άλλων στη διάρκεια της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας».

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε μία σειρά υποθέσεων κατά τις οποίες Παλαιστίνιοι που κατηγορήθηκαν από την Χαμάς ότι συνεργάστηκαν με το Ισραήλ βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

«Η ντε φάκτο κυβέρνηση της Χαμάς έδωσε στις δυνάμεις ασφαλείας της την άδεια να κακοποιούν φρικτά ανθρώπους, περιλαμβανομένων και κρατουμένων της. Αυτές οι ανατριχιαστικές ενέργειες, ορισμένες εκ των οποίων συνιστούν εγκλήματα πολέμου, σχεδιάστηκαν ώστε να προκαλέσουν εκδικητικές πράξεις και να σκορπίσουν τον φόβο στη Λωρίδα της Γάζας», σημειώνει η οργάνωση.

Εκπρόσωπος της Χαμάς καταδίκασε την έκθεση χαρακτηρίζοντάς την άδικη και αναξιόπιστη.

«Η έκθεση βάζει στο στόχαστρο την παλαιστινιακή αντίσταση και το κίνημα της Χαμάς… υπερβάλλει σκοπίμως στις περιγραφές της χωρίς να ακούει όλες τις πλευρές και χωρίς να κάνει κάποια προσπάθεια να ελέγξει την ακρίβεια των λεπτομερειών και των πληροφοριών» δήλωσε συγκεκριμένα ο Φαουζί Μπαρούμ, εκπρόσωπος της Χαμάς.

Σε προηγούμενη έκθεσή της τον Μάρτιο, η Αμνηστία επέκρινε το Ισραήλ κατηγορώντας το για εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της σύγκρουσης.

Σχετικά άρθρα