Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Λιβύης

Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντουλάχ Αλ Θάνι, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τομπρούκ,

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντουλάχ Αλ Θάνι υπήρξε στόχος απόπειρας δολοφονίας από ενόπλους που άνοιξαν πυρ εναντίον του ενώ έφευγε από συνεδρίαση της Βουλής της χώρας του.

Ο Θάνι δήλωσε στο αραβικό ειδησεογραφικό κανάλι Al Arabiya ότι μόλις έφυγε με αυτοκίνητο από τη βουλή στην πόλη Τομπρούκ, δυτικά της χώρας, τον ακολούθησαν αρκετά αυτοκίνητα με οπλοφόρους και άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας έναν σωματοφύλακα.

Δεν έδωσε λεπτομέρειες, αλλά το κυβερνητικό συμβούλιό του σε δήλωση είπε ότι οι οπλοφόροι ήταν “πληρωμένοι κακοποιοί” που είχαν προηγουμένως προσπαθήσει να εισβάλλουν στη βουλή.

tobruk Εικόνες οπλισμένων με καραμπίνες ανδρών έξω από το χώρο που συνεδρίαζε η Βουλή της Λιβύης στο Τομπρούκ

Ο πρόεδρος της βουλής Ακίλα Σαλέχ είχε ζητήσει από τον Θάνι να αποχωρήσει από τη Βουλή για την δική του ασφάλεια, αφού άτομα αντίθετα στην κυβέρνησή του συγκεντρώθηκαν έξω από τη ναυτική βάση όπου συνεδριάζει το σώμα, είπαν δύο βουλευτές στο Ρόιτερς.

Ένα αυτοκίνητο κάηκε έξω από τον περιφραγμένο χώρο της βάσης, πρόσθεσαν, ενώ η Βουλή συνέχισε τις εργασίες της όταν αποχώρησε ο Θάνι, ο οποίος διαμένει στην πόλη Μπάϊντα, κοντά στο Τομπρούκ.

Σχετικά άρθρα