Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμφωνα με τη Σουηδική Τηλεόραση οι τζιχαντιστές είναι… “ακτιβιστές”

Σύμφωνα με τη Σουηδική Τηλεόραση οι τζιχαντιστές είναι… “ακτιβιστές”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σουηδία, Τζιχαντιστές,

Η είδηση που ακολουθεί είναι άκρως ενδιαφέρουσα και καλό θα ήταν να τη διαβάσουν και όσοι ήθελαν να κάνουν -κάποτε- την Ελλάδα όμοια με τη Σουηδία.

Λοιπόν, το σουηδικό κρατικό κανάλι SVT, μεταδίδοντας την περασμένη Πέμπτη την άλωση της Παλμύρας στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος, δεν αποκάλεσε τους τζιχαντιστές τρομοκράτες αλλά… ακτιβιστές. (Όπως και κάποιοι “δημοσιογράφοι” εδώ στην Ελλάδα, που τους γράφουν “μαχητές” και… “αντάρτες”).

Ωστόσο, τα μαντάτα από τη Σουηδία, ως το πώς “βλέπει” τους τζιχαντιστές, έχουν και συνέχεια.

Ενώ οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν αυστηρά μέτρα ώστε, όσοι μουσουλμάνοι της Ευρώπης μεταβαίνουν στη Μέση Ανατολή για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές, να μην μπορούν αργότερα να επιστρέψουν πίσω στις ευρωπαϊκές εστίες τους, στη Σουηδία υπάρχει η άποψη ότι όσοι τζιχαντιστές τρομοκράτες επιστρέφουν από το μακελειό πρέπει να επανεντάσσονται στην κοινωνία (sic) και μάλιστα να τους προσφέρονται σπίτια και δουλειές.

Δηλαδή, προσέξτε “λογική”… προοδευτική! Μουσουλμάνος “ακτιβιστής” φεύγει από τη Σουηδία και πάει στη Συρία, σκοτώνει, βιάζει, αποκεφαλίζει και μετά επιστρέφει στη Σουηδία, δηλώνει ότι μετάνιωσε και του δίνουν σπίτι και δουλειά, αντί έστω να τον δικάσουν για τα εγκλήματα που διέπραξε.

Συνεχίζοντας την αναφορά μας στο πώς παρουσιάζει τα γεγονότα η Σουηδική Τηλεόραση, η παρουσιάστρια Καταρίνα Σάντστρομ (Katarina Sandström), η καλλονή που βλέπετε στη φωτογραφία με καταγωγή από την Αιθιοπία, εκτός ότι αποκάλεσε τους τζιχαντιστές “ακτιβιστές”, κάτι σαν τους οικολόγους της Greenpeace ας πούμε, κατηγόρησε και την κυβέρνηση της Βαγδάτης που δεν επέτρεπε σε πρόσφυγες να εισέλθουν στην πόλη, φοβούμενοι οι Ιρακινοί -και με το δίκιο τους- ότι ίσως ανάμεσά τους κρύβονται τζιχαντιστές.

Τι να κάνει και ο εκπρόσωπος των Ασσυρίων στη Σουηδία, βγήκε ο άνθρωπος και είπε στα κανάλια ότι το Ισλαμικό Κράτος σφάζει τον λαό του.

Αλλά στη Σουηδία αυτές οι λεπτομέρειες λίγη σημασία έχουν. Εξάλλου η Μόνα Σαχλίν (Mona Sahlin), συντονίστρια επιτροπής ενάντια στη βία και στον εξτρεμισμό στη Σουηδία, επίσης αρνήθηκε να αποκαλέσει τους τζιχαντιστές “τρομοκράτες”, τους είπε (εκείνους που έφυγαν από τη Σουηδία και πήγαν στη Μέση Ανατολή), “επαναπατριζόμενους”.

Στη φιλελεύθερη και “προοδευτική” Σουηδία, που τόσο κάποιοι ήθελαν να της μοιάσουμε, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες που έφυγαν και επιστρέφουν στο έδαφός της είναι “επαναπατριζόμενοι ακτιβιστές”.

Το λες και τέρμα λογικής… Ευτυχώς, τώρα που το σκεφτόμαστε, που δεν γίναμε Σουηδία.

Σχετικά άρθρα