Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε μέσα στο προεδρικό μέγαρο

Σωματοφύλακας του Ολάντ πυροβόλησε μέσα στο προεδρικό μέγαρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εφημερίδα Le Monde, Προεδρικό Μέγαρο, Φρανσουά Ολάντ,

Κινδυνεύει από τους… σωματοφύλακές του ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ; Το ερώτημα περί της ασφάλειας του Ολάντ, διατυπώνεται πλέον ανοικτά στον γαλλικό Τύπο μετά την αποκάλυψη της Le Monde ότι ένας άνδρας της προσωπικής του φρουράς πυροβόλησε κατά λάθος μέσα στο μέγαρο των Ηλυσίων!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της Le Monde στις 10 Απριλίου, από ένα μέλος της Μονάδας Ασφαλείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας (GSPR) έπεσε το όπλο του, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει μία φορά, κοντά σε μία τουαλέτα του ισογείου στο προεδρικό μέγαρο.

Η σφαίρα, ευτυχώς, εξοστρακίστηκε και κατέληξε σε έναν τοίχο. Ο Ολάντ δεν βρίσκονταν εντός του προεδρικού μεγάρου τη συγκεκριμένη στιγμή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εγείρονται ερωτήματα ως προς την ασφάλεια του Γάλλου προέδρου. Από τις φωτογραφίες που τον εμφάνιζαν εποχούμενο σε… σκούτερ για να επισκεφθεί την τότε ερωμένη του, ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ, μέχρι την επίσκεψή του στα γραφεία της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό, όπου ένοπλοι ισλαμιστές είχαν μόλις μερικά λεπτά πριν ανοίξει πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, πηγές της προεδρικής φρουράς του Ολάντ, που πλέον αριθμεί 60 άτομα από 93, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις και κενά στην ασφάλεια του προέδρου.

«Κάποιοι εκ των σωματοφυλάκων του δεν έχουν καν υποβληθεί στους προβλεπόμενους ιατρικούς ελέγχους αλλά και ότι η βασική εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας έχει παραβλεφθεί» υποστηρίζουν οι πηγές της Le Monde.

Οσο για την επίσκεψη στο Charlie Hebdo τονίζει: «Δεν επιτρέψαμε σε ένα σκύλο να περάσει την περίμετρο ασφαλείας). Πήγαμε ωστόσο τον πρόεδρο σε μία περιοχή όπου διαπράχθηκε επίθεση αυτοκτονίας».

Το γραφείο του Φρανσουά Ολάντ απέφυγε να σχολιάσει συγκεκριμένα επί των στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα της εφημερίδας, εξέδωσε ωστόσο μία ανακοίνωση στην οποία διέψευσε ότι η ασφάλεια του Γάλλου προέδρου τίθεται με οιοδήποτε τρόπο σε κίνδυνο.

«Η ασφάλεια του προέδρου είναι απόλυτα εγγυημένη σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και σε οποιοδήποτε χώρο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα