Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λάφυρο στα χέρια των Ρώσων αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος

Λάφυρο στα χέρια των Ρώσων αμερικανικό μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κατασκοπευτικό Αεροσκάφος, Κριμαία, Ουκρανία, Ρωσία,

Ένα αμερικανικό, κατασκοπευτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από την Κριμαία. Το αεροσκάφος κατέπεσε και «κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας» της Κριμαίας», σημειώνεται σε ανακοίνωση του ρωσικού κρατικού ομίλου εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec).

«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε υψόμετρο περίπου 4.000 μέτρων και ουσιαστικά δεν ήταν ορατό από το έδαφος. Στάθηκε δυνατόν να διακόψουμε την επαφή του με τους Αμερικανούς χειριστές του» χάρη σε ένα σύστημα με αυτοκινούμενους παρεμβολείς ραντάρ Avtobaza. Το αεροσκάφος κατέπεσε και κατέληξε ουσιαστικά ανέπαφο στα χέρια των δυνάμεων αυτοάμυνας» της Κριμαίας, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο Rostec κατασκευάζει το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, όμως δεν είναι σαφές ποιος ήταν αυτός που το χειρίστηκε για να καταρρίψει το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-5B.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση αυτή, το MQ-5B διαπιστώθηκε από τον αριθμό καταχώρισής του ότι ανήκε στην 66η αμερικανική ταξιαρχία αναγνώρισης που εδρεύει στη Βαυαρία.

Σχετικά άρθρα