Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύρος στρατιώτης δείχνει το όπλο λάφυρο που πήρε από Τουρκμένο τζιχαντιστή

Σύρος στρατιώτης δείχνει το όπλο λάφυρο που πήρε από Τουρκμένο τζιχαντιστή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές, Τουρκμενιστάν, Τουρκμένοι,

Ένας Σύρος στρατιώτης, από εκείνους που ηρωικά οχυρώθηκαν στο νοσοκομείο της Τζισρ Αλ Σούγκουρ στις 25 Απριλίου και αντιστάθηκαν επί ένα ολόκληρο μήνα στα γιουρούσια της Αλ ΚάινταΑλ Νούσρα, δείχνει το όπλο που πήρε λάφυρο από έναν τζιχαντιστή.

Όπως διαβάζουμε στο Twitter, ο Σύρος στρατιώτης σκότωσε τον τζιχαντιστή κατά την ηρωική έξοδο που έκαναν οι πολιορκημένοι, μεταξύ τους είχαν και πολλά γυναικόπαιδα, στις 22 Μαΐου.

Το όπλο έχει πάνω γραφή στα τουρκμενικά, πράγμα που φανερώνει ότι ο τζιχαντιστής ήταν Τουρκμένος.

Το Τουρκμενιστάν με πληθυσμό κοντά στα 5.000.000 είναι χώρα της κεντρικής Ασίας και πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Οι Τουρκμένοι είναι μια τουρκική φυλή. Πολλοί Τουρκμένοι μάχονται ως εθελοντές στις τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία, τόσο στην Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα όσο και στο Ισλαμικό Κράτος.

Μετά την κατάληψη της Τζισρ Αλ Σούγκουρ από την Αλ Νούσρα, 300 περίπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, μαζί με τις οικογένειές τους, οχυρώθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για να μην πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών. Αντιστάθηκαν ηρωικά για ένα μήνα.

Η κυβέρνηση της Συρίας κατάφερε με βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε να σπάσει την πολιορκία των τζιχαντιστών και έτσι οι πολιορκημένοι να βρουν διάδρομο και χρόνο αρκετό για να διαφύγουν προς τις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση. Κατά την έξοδο δόθηκαν σκληρές μάχες, ενώ η Συρία υποστηρίζει ότι 300 τουλάχιστον τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε στις θέσεις τους.

Οι διασωθέντες τώρα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Συρίας, όπως ο στρατιώτης στις φωτογραφίες.

Σχετικά άρθρα