Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και επίσημα η Χεζμπολάχ κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος

Και επίσημα η Χεζμπολάχ κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ο Χάσαν Νασράλα, παραδέχθηκε την Κυριακή για πρώτη φορά ότι το κίνημά του πολεμάει παντού στη Συρία τους τζιχαντιστές, τόσο την Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) όσο και το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο αντιπροσωπεύει σύμφωνα με τον ίδιο έναν “υπαρξιακό κίνδυνο” ο οποίος απαιτεί μια ιερή ένωση.

Ενώ ο Νασράλα εξηγούσε έως τώρα πως οι δυνάμεις του δρουν μόνο για να υπερασπίσουν τα σύνορα του Λιβάνου και τους ιερούς τόπους των σιιτών στη Συρία, σήμερα διαβεβαίωσε πως το κίνημά του είναι “τώρα παρόν σε πολλά μέρη” στο πλευρό του συριακού στρατού και πρόσθεσε:

“θα είμαστε παρόντες στη Συρία παντού όπου χρειάζεται η παρουσία μας για τη μάχη”.

“Η μάχη μας στη Συρία πέρασε από πολλές φάσεις. Σήμερα πολεμάμε στο πλευρό των Σύρων αδελφών μας, του στρατού και του λαού και της λαϊκής αντίστασης στη Δαμασκό, το Χαλέπι, η Ντέιρ Αλ Ζουρ, το Κουσέιρ, το Χασάκε και το Ιντλίμπ”, πρόσθεσε μιλώντας στη Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου σε συγκέντρωση για την 15η επέτειο της ισραηλινής αποχώρησης από τον Λίβανο.

Υπογραμμίζοντας τον “υπαρξιακό κίνδυνο” που αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατάγει νίκες στη Συρία όπως και στο Ιράκ, κάλεσε “όλους στον Λίβανο και στην περιοχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το σχέδιο (των εξτρεμιστικών σουνιτικών οργανώσεων), να αφήσουν τους δισταγμούς και την ουδετερότητα”.

Σύμφωνα με τον Χάσαν Νασράλα, “ο κίνδυνος είναι για όλους” και “κανένας δεν μπορεί να εφαρμόζει την πολιτική της στρουθοκαμήλου”.

Σχετικά άρθρα