Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο της Τζισρ Αλ Σούγκουρ

300 τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στο νοσοκομείο της Τζισρ Αλ Σούγκουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζισρ Αλ Σούγκουρ, Τζιχαντιστές,

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Συρίας τουλάχιστον 300 τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, δηλαδή της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης που στόχευαν να σπάσουν την πολιορκία του νοσοκομείου της Τζισρ Αλ Σούγκουρ στη βορειοδυτική Συρία.

Πριν από ένα μήνα 300 τουλάχιστον Σύροι κυβερνητικοί (στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι) με τις οικογένειές τους, μετά την κατάληψη της πόλης τους από την Αλ Νούσρα – Αλ Κάιντα, κατέφυγαν στο νοσοκομείο της πόλης όπου και οχυρώθηκαν για να μην πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι κυβερνητικοί αντιστάθηκαν γενναία παρά τις υπέρτερες δυνάμεις των πολιορκητών και τις φοβερές επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυαν με αυτοκίνητα βόμβες.

Την Παρασκευή οι πολιορκημένοι επιχείρησαν ηρωική έξοδο, αφού πρώτα ο στρατός της Συρίας χτύπησε ανελέητα τους πολιορκητές της Αλ Νούσρα.

Συντεταγμένα εγκατέλειψαν το νοσοκομείο και κατάφεραν να περάσουν σε εδάφη που ελέγχει η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Συρίας.

nosokomeio Η στιγμή που οι πολιορκημένοι εγκαταλείπουν το νοσοκομείο και σε ευθεία γραμμή τρέχουν προς το σημείο που οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της κυβέρνησης έχουν ανοίξει διάδρομο διαφυγής.

Σχετικά άρθρα