Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράκ αντεπιτίθεται για να πάρει τη Ραμάντι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος

Το Ιράκ αντεπιτίθεται για να πάρει τη Ραμάντι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ραμάντι, Τζιχαντιστές,

Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ πέρασαν στην αντεπίθεση στην επαρχία Ανμπάρ, στο δυτικό Ιράκ, και προωθούνται προς την πρωτεύουσα της επαρχίας, τη Ραμάντι, που έπεσε στο Ισλαμικό Κράτος πριν μια εβδομάδα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ενισχυμένες με Σιίτες πολιτοφύλακες ανακατέλαβαν την πόλη Χουσάιμπα Αλ Σαρκίγια (Husaybah Al Sharqiyah) που βρίσκεται μόλις επτά χιλιόμετρα ανατολικά της Ραμάντι.

map_ramadi

Οι σιιτικές πολιτοφυλακές Αλ Χασντ Αλ Σαάμπι, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και οι φιλοκυβερνητικοί σουνίτες μαχητές εξαπέλυσαν αντεπίθεση το Σάββατο εναντίον των τζιχαντιστών οι οποίοι, μετά την κατάληψη της Ραμάντι, βάδιζαν εναντίον σημαντικής στρατιωτικής βάσης της περιοχής.

“Σήμερα ανακτήσαμε τον έλεγχο της Χουσάιμπα και καταστρώνουμε σχέδια για να απωθήσουμε περαιτέρω τους τζιχαντιστές”, είπε ο Αμίρ Αλ Φαχντάουι, ο ηγέτης μιας τοπικής φυλής. “Το ηθικό των μαχητών είναι υψηλό μετά την άφιξη ενισχύσεων και πυρομαχικών”, πρόσθεσε.

Αεροσκάφη βομβαρδίζουν θέσεις που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στην απέναντι όχθη του ποταμού Ευφράτη, απ’ όπου οι τζιχαντιστές έβαλαν με οβίδες όλμων για να εμποδίσουν την προώθηση των κυβερνητικών δυνάμεων.

Η πτώση της Ραμάντι, την περασμένη Κυριακή, ήταν το μεγαλύτερο πλήγμα που έχουν δεχτεί οι ιρακινές δυνάμεις εδώ και έναν χρόνο και στάθηκε αφορμή να αμφισβητηθεί η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στις επιχειρήσεις που διεξάγουν εναντίον των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα