Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΕΕ προστατεύει τα προσωπικά δικαιώματα με κανόνες προ 20 ετών!

Η ΕΕ προστατεύει τα προσωπικά δικαιώματα με κανόνες προ 20 ετών!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Προσωπικά Δεδομένα,

Η αναθεώρηση κανόνων 20ετίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει αργήσει πολύ και το πρόσφατο σκάνδαλο NSA αποτελεί θλιβερή υπενθύμιση της σημασίας της νομοθεσίας. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζητά και ψηφίζει (11-12 Μαρτίου) κανόνες που θα κάνουν το διαδίκτυο ασφαλέστερο και θα εισάγουν νέους κανόνες για τις επιχειρήσεις και τις εθνικές αρχές.

Το ΕΚ αποφασίζει αυτή την εβδομάδα τον τρόπο με τον οποίο θα προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα στο μέλλον. Στην πρόταση προβλέπονται αυστηρότερες ποινές για τις εταιρείες, όρια στα προφίλ των χρηστών και πιο ανεξάρτητες αρχές προστασίας δεδομένων. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι οι χρήστες θα έχουν το δικαίωμα να απαιτούν τη διαγραφή όλων των προσωπικών δεδομένων τους και έτσι θα είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ στο διαδίκτυο.

Το σκάνδαλο της NSA θυμίζει σε όλους ότι η ασφάλεια και η καταπολέμηση του εγκλήματος δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Οι διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο θα ξεκινήσουν μόλις οι χώρες αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν σε αυτές. Σκοπός του ΕΚ είναι φτάσουν σε συμφωνία για την σπουδαία νομική μεταρρύθμιση πριν το τέλος του 2014. Μόλις υιοθετηθεί, τα κράτη μέλη θα έχουν δύο χρόνια για να θέσουν σε εφαρμογή τον κανονισμό και να μεταφέρουν την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο.

Σχετικά άρθρα