Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είχε κάποτε ο πλανήτης μας δύο φεγγάρια αντί για ένα;

Είχε κάποτε ο πλανήτης μας δύο φεγγάρια αντί για ένα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιστήμη, Σελήνη, Φεγγάρι,

Τη θεωρία ότι η Γη είχε κάποτε δύο φεγγάρια, αντί για τη μία και μοναδική σελήνη που όλοι γνωρίζουμε, διατύπωσαν για πρώτη φορά -επιστημονικά- πριν από δύο χρόνια ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βέρνης.

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κάποια στιγμή οι δύο δορυφόροι συγκρούστηκαν δημιουργώντας τη Σελήνη.

Τον ισχυρισμό αυτό έρχεται να υποστηρίξει μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στις ΗΠΑ, οι οποίοι συμφωνούν στην ύπαρξη δύο δορυφόρων γύρω από τη Γη σε απώτατο παρελθόν.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας θεωρούν ότι αμέσως μετά τη δημιουργία της Γης (λίγες δεκάδες εκατομμύρια έτη μετά) γύρω από τον πλανήτη μας εμφανίσθηκαν δύο δορυφόροι το μέγεθος των οποίων (του καθενός ξεχωριστά) ήταν μικρότερο από εκείνο της Σελήνης. Κάποια στιγμή ο μικρότερος εκ των δύο δορυφόρων προσέγγισε τον μεγαλύτερο, συγκρούστηκε και τελικά συγχωνεύθηκε με αυτόν δημιουργώντας τη Σελήνη όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα βουνά και άλλα γεωλογικά χαρακτηριστικά της επιφάνεια της Σελήνης είναι τα υπολείμματα του μικρότερου δορυφόρου. Αναμένεται να αναπτύξουν τη θεωρία τους σε συνέδριο της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου που θα διεξαχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σχετικά άρθρα