Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο εκατομμύρια Τούρκοι στους δρόμους για τον Μπερκίν

Δύο εκατομμύρια Τούρκοι στους δρόμους για τον Μπερκίν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Διαδηλώσεις, Κωνσταντινούπολη, Μπερκίν Ελβάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Δύο εκατομμύρια Τούρκοι διαδήλωσαν από την Τετάρτη σε όλη τη χώρα στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος ήταν θύμα της αστυνομικής καταστολής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Ο θάνατος του εφήβου ύστερα από κώμα 268 ημερών μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο, σύμφωνα με την οικογένειά του, προκάλεσε συγκεντρώσεις υποστήριξης σε 53 πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη, καθώς και την επέμβαση της αστυνομίας και βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 70 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, γράφει η Hurriyet Daily News. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 417 συλλήψεις διαδηλωτών.

Ο Ελβάν είναι το όγδοο θύμα και σύμβολο της καταστολής στο κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά της “αυταρχικής” κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ερντογάν που συγκλόνισαν την Τουρκία επί τρεις εβδομάδες τον Ιούνιο.

Η κυβέρνηση Ερντογάν πλήττεται επίσης από τα μέσα Δεκεμβρίου από μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που δυσχεραίνει τη θέση της ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου και πριν από τις εκλογές της 10ης Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα