Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυροβόλησαν στο κεφάλι το 19χρονο “αηδόνι της Τουρκίας” επειδή πήγε σε τάλεντ σόου

Πυροβόλησαν στο κεφάλι το 19χρονο “αηδόνι της Τουρκίας” επειδή πήγε σε τάλεντ σόου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Μουτλού Καγιά, Ντιγιάρμπακιρ, Ριάλιτι Εκπομπή, Σιμπέλ Καν, Τηλεόραση, Τουρκία,

Μια 19χρονη κοπέλα από την νοτιοανατολική Τουρκία (Κουρδιστάν) πυροβολήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι επειδή εμφανίστηκε σε ένα τουρκικό τηλεοπτικό μουσικό σόου ταλέντων.

Η Μουτλού Καγιά (Mutlu Kaya) νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της τουρκοκρατούμενης κουρδικής πόλης Ντιγιάρμπακιρ.

Η Αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο και τον ανακρίνει.

Η Καγιά πέρασε τον πρώτο γύρο επιλογής του διαγωνισμού μουσικής και κέρδισε την προσοχή της γνωστής Τουρκάλας τραγουδίστριας Σιμπέλ Καν (Sibel Can).

Η Καν μάλιστα πέταξε μέχρι το Ντιγιάρμπακιρ στις 30 Μαρτίου για να εξασφαλίσει ότι η νεαρή τραγουδίστρια θα συνέχιζε στον διαγωνισμό.

Η Καν είπε στη μητέρα της Καγιά, ότι “η κόρη σου τώρα μου ανήκει. Έχει σπουδαίο ταλέντο. Όταν την πρωοάκουσα να τραγουδά είπα ‘Αυτό είναι!’. Θα την προσέχω και θα της δώσω όλη μου την υποστήριξη”.

Η Καγιά, ωστόσο, πέρα από θαυμασμό προκάλεσε και οργή. Η νεαρή κοπέλα δεχόταν απειλητικά μηνύματα για τη ζωή της από τη φυλή του πατέρα της.

Όπως είχε πει στην παραγωγή του σόου, “όταν άκουσαν ότι θα έπαιρνα μέρος στον διαγωνισμό, με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν. Φοβάμαι”. Τελικά οι φόβοι της αποδείχτηκαν αληθινοί.

Η 19χρονη Μουτλού Καγιά πυροβολήθηκε στο σπίτι της στις 3.30 τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου. Ο εκτελεστής που την πυροβόλησε είχε πρώτα μπει στην αυλή του σπιτιού της. Η σφαίρα διαπέρασε το κεφάλι της.

Στην Τουρκία φόνοι γυναικών για ζητήματα τιμής συμβαίνουν συνέχεια. Μόνο το προηγούμενο έτος (2014) 294 γυναίκες δολοφονήθηκαν, με το 47% από αυτές επειδή ήθελαν να αποφασίζουν για τον εαυτό τους δίχως να ζητάνε την άδεια. Από τις αρχές του 2015 έχουν φονευθεί 91 γυναίκες.

Δείτε τη Μουτλού Καγιά να τραγουδά λίγες ημέρες πριν πυροβοληθεί:

Σχετικά άρθρα