Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία στέλνει το Lyme Bay να σταματήσει τους μετανάστες στη Μεσόγειο

Η Βρετανία στέλνει το Lyme Bay να σταματήσει τους μετανάστες στη Μεσόγειο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές,

Κορυφώνεται η αγωνία στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, μετά από τα δημοσιεύματα που αναρτώνται το ένα μετά το άλλο από το απόγευμα της Κυριακής, ότι το Ισλαμικό Κράτος αφενός μεν χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως “κάλυψη” για να στέλνει ανάμεσά τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη, αφετέρου από τις αποκαλύψεις ότι το Ισλαμικό Κράτος κρατά το 50% των χρημάτων που πληρώνουν οι λαθρομετανάστες στους διακινητές για να τους περάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής Sunday Express, η Βρετανία θα στείλει ένα πολεμικό της πλοίο στη Μεσόγειο για να συμμετάσχει στον αποκλεισμό της Λιβύης.

Αποκλεισμός αποσκοπεί στο να κόψει εντελώς τις ροές Αφρικανών μεταναστών ή προσφύγων προς την Ιταλία και πρόκειται για ναυτική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, τα πλοία που θα συμμετάσχουν στον αποκλεισμό θα προβούν και σε πολεμικές επιχειρήσεις ώστε να καταστρέψουν πλήρως τα σκάφη που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να στέλνουν μετανάστες στην Ευρώπη.

Η Βρετανία λέγεται ότι θα στείλει στη Μεσόγειο το αποβατικό δεξαμενόπλοιο Lyme Bay, το οποίο μπορεί να φέρει 24 άρματα μάχης Τσάλεντζερ 2, έχει πλήρωμα 60 ανδρών και θα επιβαίνουν και 200 πεζοναύτες (Royal Marines). Επίσης το εν λόγω πλοίο θα κουβαλά τρία ελικόπτερα Merlin και ταχύπλοα σκάφη για να καταδιώκουν τα σκάφη που θα αποπειραθούν να περάσουν λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίας τις Sunday Express, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ήθελε να υπάρξει πρώτα και μια απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για να είναι πλήρως κατοχυρωμένος.

Πηγή του βρετανικού βασιλικού πολεμικού ναυτικού είπε στην εφημερίδα ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται η διάσωση μεταναστών και η βύθιση όλων των πλεούμενων που χρησιμοποιούν οι διακινητές.

Σχετικά άρθρα