Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στήνουν “σκηνικό Αγανακτισμένων” στα Σκόπια για να πέσει ο Γκρουέφσκι

Στήνουν “σκηνικό Αγανακτισμένων” στα Σκόπια για να πέσει ο Γκρουέφσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Σκόπια με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, το οποίο έχει βυθίσει τη χώρα στη χειρότερη πολιτική κρίση από το 2001 όταν Αλβανοί αυτονομιστές προσπάθησαν να τη διχοτομήσουν.

Πλήθος κόσμου, κρατώντας τη σημαία της χώρας, συγκεντρώθηκε στην κεντρική λεωφόρο, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης των Σκοπίων όπου βρίσκεται το γραφείο του Γκρουέφσκι.

Πολλοί από αυτούς μετέβησαν στα Σκόπια από επαρχιακές πόλεις με λεωφορεία, ΙΧ και άλλα μέσα.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές σχεδιάζουν να κατασκηνώσουν στους δρόμους μέχρι να παραιτηθεί ο Γκρουέφσκι, “σκηνικό Αγανακτισμένων”, τον οποίο κατηγορούν ότι κατέλυσε τη δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της δημοκρατίας στα Σκόπια.

Εννέα χρόνια στην εξουσία και αρνούμενος να παραιτηθεί, ο Γκρουέφσκι ανακοίνωσε τη διοργάνωση δικής του συγκέντρωσης για το απόγευμα της Δευτέρας στα Σκόπια, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για πρόκληση αστάθειας στη φτωχή βουλγαροαλβανική αυτή πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

skopia1 Διαδηλωτές στα Σκόπια κρατάνε “ενωμένες” μια τουρκική σημαία με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ, μια αλβανική σημαία και μια σκοπιανή με τον ήλιο. Αυτοί είναι οι… “Μακεδόνες”. Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και Σλάβοι. Να τους χαίρονται όσοι τους χαρίζουν το όνομα Μακεδονία…

Σχετικά άρθρα