Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Άγγελο της ειρήνης” αποκάλεσε ο Πάπας τον Πρόεδρο των Παλαιστινίων

“Άγγελο της ειρήνης” αποκάλεσε ο Πάπας τον Πρόεδρο των Παλαιστινίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βατικανό, Ισραήλ, Ιταλία, Καθολική Εκκλησία, Μαχμούντ Αμπάς, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Πάπας Φραγκίσκος, Ρώμη, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

“Άγγελο της ειρήνης” αποκάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο στο Βατικανό.

Η συνάντηση έγινε μερικές ημέρες μετά την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Αγία Έδρα.

Οι δύο άνδρες είχαν το Σάββατο εικοσάλεπτη συνάντηση, ενώ θα είναι μαζί και την Κυριακή σε τελετή αγιοποίησης από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δύο Παλαιστινίων χριστιανών καλογριών.

palestinian_nuns Οι Παλαιστίνιες καλόγριες που παγιοποιεί η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Την περασμένη Τετάρτη, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα να υπογραφεί μια διμερής συμφωνία με το κράτος της Παλαιστίνης για το νομικό καθεστώς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Είναι η πρώτη επίσημη διμερής συμφωνία που θα συναφθεί, επιβεβαιώνοντας τη de facto αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από το Βατικανό, που πάντως ήταν γνωστή από τη στιγμή που η Παλαιστίνη έλαβε καθεστώς κράτους μη μέλους – παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη το 2012.

Σε ανακοίνωσή του το Βατικανό ανέφερε ότι ο Φραγκίσκος και ο Αμπάς συνομίλησαν σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή ειρηνευτική διαδικασία και εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν σύντομα απευθείας διμερείς επαφές της κυβέρνησης του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Ο Φραγκίσκος έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε χειρονομίες με σκοπό την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό, που όμως απορρίπτει η ισραηλινή δεξιά και η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που κατέχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά άρθρα