Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περίεργα παιχνίδια του Αλβανού πρωθυπουργού με τα Σκόπια

Περίεργα παιχνίδια του Αλβανού πρωθυπουργού με τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Αλβανοί, Έντι Ράμα, Κουμάνοβο, Σκόπια,

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα και ο υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, συναντήθηκαν στο Πογκραντέτσι Μπουσάτι το απόγευμα του Σαββάτου με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων των Αλβανών των Σκοπίων.

Αρχικά συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του DUI, Αλί Αχμέτι και στη συνέχεια, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών Μεντούχ Θάτσι και με τον Δήμαρχο της Στρούγκα Ζιγιαντίν Σέλα.

Η αλβανική κυβέρνηση δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για τις συναντήσεις αυτές και για το περιεχόμενο των συζητήσεων, αλλά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δημοσίευσε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

edi_rama2

Οι φωτογραφίες δείχνουν τους Αλβανούς πολιτικούς ηγέτες σε γεύμα μαζί σε ένα εστιατόριο στο Πόγραδετς, μια πόλη στα σύνορα με τα Σκόπια.

Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του πρωθυπουργού της Αλβανίας είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Κουμάνοβο, όπου ομάδα ένοπλων Αλβανών αυτονομιστών ενεπλάκη σε μάχες με την αστυνομία με συνέπεια 22 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 14 Αλβανοί και 8 Σκοπιανοί αστυνομικοί.

“Θέμα της συζήτησης ήταν η στάση που θα πρέπει να κρατήσουν τα αλβανικά πολιτικά κόμματα στα Σκόπια σε σχέση με την πολιτική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι”, δήλωσε μία πηγή, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει τι πρότεινε ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας στους Αλβανούς ηγέτες των Σκοπίων.

Πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός πολιτικός και δικηγόρος, Σπάρτακ Νγκιέλα, πρώην συνεργάτης του Έντι Ράμα, δήλωσε ότι “ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι ο εμπνευστής των γεγονότων του Κουμάνοβο με της δηλώσεις περί ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο”.

Ο κ. Νγκιέλα δήλωσε ότι ο Έντι Ράμα, υποστηρίζεται από τους στρατηγικούς εταίρους της Αλβανίας – υπονοώντας τις ΗΠΑ και τις ισχυρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Ότι έχει την υποστήριξη των στρατηγικών συμμάχων της χώρας, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Ίσως αυτή (η στήριξη) να μην είναι τόσο ένθερμη, όμως υπάρχει”, είπε ο Νγκιέλα.

Σχετικά άρθρα